Galenskaparna och After Shave hyllar Claes Eriksson i Vilket Liv!

Storartat när Galenskaparna och After Shave hyllar Claes Eriksson i Vilket Liv!

  • TV4 Play
01 oktober 2023 kl. 21:10

Humorlegenden Claes Eriksson hyllas med shownummer av både vänner och familj

Gamla vänner och familjen hyllar Claes Eriksson med shownummer, låtar och anekdoter av humoristens liv. Med en mångsidig bakgrund som skådespelare, regissör, kompositör och mer har Claes präglat den svenska popkulturen med sin humor sedan 80-talet och nu ska han hyllas stark i "Vilket Liv!".

Det är humorlegenden Claes Erikssons tur att hyllas i programmet Vilket Liv! där vi tar en titt tillbaka på olika kända profiler i en stor hyllningsakt tillsammans programledaren Renée Nyberg. Med serier, liveshower, filmer och musik har Claes underhållit det svenska folket under sin aktiva tid och lett många till skratt. Kollegor, familj och även lärjungar tar Claes tillbaka i tiden med klassiska sånger och karaktärer.

Storartat när Galenskaparna och After Shave hyllar Claes Eriksson i Vilket Liv!
Claes med några av de gamla humorkollegorna. Foto: TV4.

Storartat när Galenskaparna och After Shave hyllar Claes Eriksson i Vilket Liv!

Hyllningen startar stort med humorkollegorna från Galenskaparna och After Shave som kommer in och uppträder med gamla klassiker. Claes förklarar även hur intresset för filmskapandet började redan som ung när han tillsammans med brodern Anders Eriksson spelade in kortfilmer med grannskapsungarna. Sedan fortsatte Claes att rekrytera människor i form av vänner i skolan för att skapa humorshower och annat, något som snart ledde till den klassiska humorgruppen.

TV-serien Macken, filmer och flera av deras olika rollfigurer blev snabbt staplar inom den svenska popkulturen. Claes var en stor del av allt då han både jobbade som skådespelare, manusförfattare och regissör till flera projekten. Claes besitter även en musikalisk ådra och var kompositör på flera av de sånger som var del av showerna och programmen.

Barnbarnen hedrar med sin egen sång för morfar

Claes sambo Anne Otto och hans två döttrar Karin och Stina kom såklart också för att hylla honom. Men mest överraskande var kanske när tre av hans barnbarn, Holger, Arvid och Bruno, visade att showgenerna fortsätter genom att sjunga en hyllningssång för morfar om hur de vill få en synth i konfirmationspresent. 

Storartat när Galenskaparna och After Shave hyllar Claes Eriksson i Vilket Liv!
Barnbarnen sjunger en hyllningssång för morfar Claes. Foto: TV4.

Avslutningsvis sjunger brodern Anders “Gött å leva” för Claes innan resten av vännerna och familjen kommer tillbaka in på scen för att hänga med i låten. Även Claes sjunger med och hela kören dansar och ler igenom låten till slutet. En lyckad hyllning för en av Sveriges humorlegender får man ändå säga.

"Vilket Liv!" följer du på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL