Stor massaker i premiären av Kockarnas kamp 2023

Stor massaker i premiären av Kockarnas kamp 2023

  • TV4 Play
Filmtopp
03 oktober 2023 kl. 18:10

Slafsigt när deltagarna ska slänga ihop korvar på kort tid

Premiären av "Kockarnas kamp" 2023 är inget för lättviktaren. En tävling där kockarna ska göra 25 korvar så snabbt som möjligt resulterar i en stor köttmassaker.

I dag är det säsongsstart för Kockarnas kamp 2023 som är under ledning av Pär Lernström. I programmet följer vi tio tidigare utslagna kockar som samlas återigen på Österlen för en minst sagt efterlängtad revansch. Ribban är inget annat än skyhög när kockarna omedelbart kastas in i tävlingsladan för att ta sig an den mest fruktade och omtalade tävlingsgrenen av alla. 

Stor massaker i premiären av Kockarnas kamp 2023
Foto: TV4.

Stor massaker i premiären av Kockarnas kamp 2023

Nu drar den nya säsongen av Kockarnas kamp igång och bland deltagarna hittar vi namn som Alexandra ZazziJohan Jureskog, Danyel Couet, Joakim Almqvist, Michael Björklund och Florencia Abella. Matlagningsprogram har gjort sig kända för att kunna bli intensiva, och den här säsongsstarten är inget undantag. 

I en laddad tävlingssekvens blir det vad som kan beskrivas som en massaker när de ska delta i vad programledaren Pär Lernström kallar "det stora korvslaget på Österlen". Precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet är allihopa komponenter som krävs för att vinna tävlingen där de i utlottade par ska göra tjugofem stycken jämntjocka korvar var – helt från grunden. 

Stor massaker i premiären av Kockarnas kamp 2023
Foto: TV4.

När kockarna väl kör igång med tävlingen skjuter stressnivåerna i höjden och det blir genast slafsigt med köttbitar som hamnar överallt. Den stigande kampen mot klockan gör heller inte saker bättre – för ett av de tävlande paren pumpar de så pass mycket kött in i sin kvarn att det blir stopp på grund av alla senor som fastnar i processen.

Nej, tävlingen kan knappast beskrivas som vacker och för vegetarianer är den nog allt annat än enkel att bevittna om än genom en TV-ruta. Vem som vinner kampen om att få till korvarna på kortast tid och i bäst tid ser du antingen på TV4 Play eller på TV4 senare i kväll. 

Premiären av "Kockarnas kamp" 2023 visas på TV4 i kväll klockan 20:00.

NÄSTA ARTIKEL