Här tar Gio kommandot när Idoljuryn tvekar – säsongens kaxigaste ögonblick?

Säsongens kaxigaste ögonblick i Idol – Gio tar kommandot när juryn tvekar

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
04 september 2023 kl. 20:35

Gio Elfeituri överrumplar juryn när det är dags för auditions i Malmö

I det senaste avsnittet av Idol 2023 bär det av till Malmö för att kamma Skåne på oupptäckta talanger – och visst uppenbarar sig en handfull stycken. En av dem är Gio Elfeituri som står för ett av säsongens kaxigaste ögonblick när han tar sitt öde i egna händer framför en vacklande jurykvartett.

Idol 2023 är i full gång och i dagens (4 september) avsnitt är det dags för talangerna i och omkring Malmö att visa vad de går för. Förutom programledare Pär Lernström och kvartetten jurymedlemmar bestående av Kishti Tomita, Katia Mosally, Anders Bagge och Alexander Kronlund, är även Pa Modou Badjie från Panetoz på plats som artistcoach. 

Under årets auditions i Malmö tvingas juryn bedöma en mängd sångtalanger, men en av deltagarna på plats ger dem rejält med huvudbry. Det är 26-årige Fakhri "Gio" Elfeituri från Lund som juryn inte kan avgöra om han passar in i programmet eller inte – då gör han vad han kan för att övertyga de fyra profilerna om att dela ut guldbiljetten till honom.

Här tar Gio kommandot när Idoljuryn tvekar – är det här säsongens kaxigaste ögonblick i Idol 2023?

Redan när Gio kliver in i lokalen för sin audition hajar juryn till. Hans unika stil fångar omedelbart de fyra jurymedlemmarnas intresse och det är uppenbart att förväntningarna börjar stiga.

– Oj, vad cool kille, säger Anders Bagge när han får se Gio, och Katia Mosally stämmer in med ett "wow!"

När Gio väl börjar sjunga inser de snabbt att deras uppskruvade förväntningar var befogade. 26-åringen framför en tolkning av Amy Winehouse-låten "Back to Black". Men trots att samtliga av de fyra jurymedlemmarna är uppenbart imponerade av Gios sång, är de inte övertygade om han är värd en guldbiljett eller inte.

Alexander Kronlund gillar vad han ser. Foto: TV4.

Alexander Kronlund är tillräckligt förtrollad av Gio för att ge honom ett självklart ja, och Kishti Tomita är villig att ge honom en chans, men Anders Bagge och Katia Mosally är inte lika övertygade om Gios kommersiella potential.

– Det är mycket teater, det är mycket känslor, säger Katia. Frågan är om det är kommersiellt gångbart?

Anders Bagge säger, enligt honom själv motvilligt, nej till Gio och plötsligt är det en skeptiskt Katia som gör sig redo att fälla den avgörande rösten. När jurymedlemmen gör sin utläggning och det börjar luta mot ett nej tar Gio en sällan skådad chansning. I ett ögonblicks tystnad när Katia synar honom brister han plötsligt ut i passionerad sång.

Det är med Alicia Keys "Fallin'" som Gio tar kommandot över sitt eget öde – och han behöver bara sjunga några ord innan det är glasklart att han övertygat Katia och till och med omvänt Anders Bagge.

– Vilken stjärna ... där fick ni! utbrister Alexander när Gio sjunger.

När Kishti börjar sjunga med i sången och Alexander klappar i takt, spatserar Katia fram till Gio och presenterar honom med en glänsande guldbiljett.

– Det var det smartaste du kunde göra, säger en lycklig Anders Bagge till en lika lycklig Gio.

Kan vi måhända slå fast redan nu att vi fått se det kaxigaste ögonblicket i Idol 2023 inträffa? Du hittar Gios audition i säsongens fjärde avsnitt, cirka 17,5 minuter in i programmet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL