Robinson-deltagaren dömd till fängelse för ”hänsynslös barnporr”

Robinson-deltagaren dömd till fängelse för ”hänsynslös barnporr”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 18:03 | Publicerad 26 mars 2024 kl. 14:03

Hade sammanlagt 348 bilder och 38 filmer på barn

Nu har en tidigare Robinson-deltagare dömts för innehav av vad som anses vara "hänsynslös barnporr", som han både tagit del av själv och spridit till andra pedofiler.

I dag rapporterar TV4 Nyheterna att en man i femtioårsåldern, som är känd för att tidigare ha medverkat i det populära realityprogrammet Robinson, nu dömts till fängelse efter grovt barnporrbrott. Den dom som fallit innebär att han får sitta i fängelse i ett år och fyra månaders tid. 

Robinson-deltagaren dömd till fängelse för ”hänsynslös barnporr”

Den lika delar hyllade som kritiserade sajten Dumpen, som jobbar med att fånga och hänga ut pedofiler, hade under en längre tid haft span på mannen, och tipsade då polisen om honom. Efter att polisen hade gjort en husrannsakan bestämde mannen sig för att erkänna sina brott. 

Enligt utredningen ska man ha hittat sammanlagt 348 bilder och 38 filmer på barn. 289 av bilderna och 36 av filmerna är enligt protokollet att betrakta som "särskilt hänsynslösa".

Han berättade då att började titta på barnporr redan på 90-talet, men att det följdes av en paus. 

– Jag slutade när allt stängdes ner på internet det var väl på slutet av 90-talet. Men nu har jag hållit på i några år, jag kan inte säga exakt hur många år, säger han i förhör. Han säger även att han "är uttråkad" och att han kollar på barnporr när han inte har något annat att göra.

Mannen medger att han både tagit del av barnporr som andra spridit, men också att han själv spridit material. I och med att han varit samarbetsvillig med polisen och berättat öppet om sina problem, samt genom att lämnat ut användaruppgifter och lösenord till utredarna, hoppades han på att få ett mildare straff. Rätten gick däremot inte med på det, utan bestämde sig för att ge honom ett fängelsestraff på ett år och fyra månader.

Just nu rullar vårens säsong av "Robinson" 2024 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL