Den första Robinsontävlingen

Pusseltrassel leder till vinst i säsongens första Robinsontävling

  • TV4 Play
04 oktober 2023 kl. 20:10

Förlorande laget letar desperat efter hemliga immuniteter

Den första Robinsontävlingen i höstsäsongen 2023 sätter igång och lagen kämpar hårt för att inte hamna i Öråd, och det är ett pusseltrassel som gör att ena laget drar det kortare strået. Dessutom introduceras hemliga immuniteter, så deltagarna börjar desperat att leta efter dem.

Spoiler-varning! Artikeln innehåller händelser ur torsdagens (5 oktober) avsnitt av "Robinson" 2023.

I torsdagens avsnitt, som ligger ute för plus-användare på TV4 Play, är det dags för Lag Syd och Lag Nord att kämpa mot varandra i den första Robinsontävlingen. Denna tävling har två moment, först måste deltagarna simma i par ut till en stor bur. Under vattnet finns en dörr de ska ta sig igenom in till buren för att hämta mindre burar som innehåller pusselbitar. De ska simma tillbaka med de små burarna för att lägga ett pussel på stranden. Först när ett par har lagt sina bitar rätt får nästa börja.

Den första Robinsontävlingen under höstsäsongen

För Lag Nord startar paret Els-Marie Enbuske och Wilmer Tuoremaa. Sacarias Kiusalaas och Maria Viscovi Falk startar för Lag Syd men får en seg start. För att få upp dörren till den stora buren måste de lossa på en knut under vattnet, vilket visar sig svårare än de anade. När de väl kommer in i sin bur är Lag Nord paret redan på väg tillbaka mot stranden.

 Lag Nord klarar inte pusslet i Robinsontävlingen
Lag Nord får svårt med att lägga pusslet i Robinsontävlingen. Foto: TV4.

Men medan Els-Marie och Wilmer försöker klura ut pusslet simmar Lag Syd i land. Sacarias och Maria lyckas lösa pusslet snabbt och nästa par från Lag Syd tar sig ut till buren. Lag Syd tar snabbt ledningen och hela laget lyckas hämta och sätta sin pusselbitar på plats medan Lag Nords första par fortfarande klurar på pusslet. Lag Syd vinner därmed den första Robinsontävlingen och Lag Nord kommer att behöva rösta ut någon i deras första Öråd.

Petra Malm introducerar hemliga immuniteter
Petra Malm introducerar hemliga immuniteter. Foto: TV4.

Hemliga immuniteter

Efter att ha gratulerat Lag Syd och get det dystra beskedet om Öråd till Lag Nord har Petra Malm en sista sak att berätta innan lagen lämnar tävlingsplatsen. Något har ändrats i deras läger, det finns nu två hemliga immunitetsamuletter gömda på vardera strand. En hos Lag Syd och en, för stunden kanske lite viktigare, hos Lag Nord. Båda lagen börjar leta när de kommer tillbaka men det är bara i Lag Nord deltagarna misstänker att någon har hittat den hemliga immuniteten. 

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL