Premiär för Hemma med Ernst – så var första avsnittet

Premiär för Hemma med Ernst – så bra var första avsnittet

  • TV4 Play
Uppdaterad 27 september 2023 kl. 17:09 | Publicerad 26 september 2023 kl. 07:09

Enkla inredningstips och härliga recept på ingång

I det nya programmet "Hemma med Ernst" ska vi få följa med när Ernst Kirchsteiger rustar upp en gammal gård med både återanvändning av det gamla och skapandet av nya redskap. Här leder vi dig genom premiären och de första intrycken av satsningen.

Efter att ha inrett och dekorerat andras hus har Ernst Kirchsteiger nu blivit sugen på ett eget projekt. På en liten 1800-tals gård som han har köpt tänker han nu därför visa oss hur Ernst vill ha det. Genom att bygga, måla, reparera och låta sin kreativitet flöda kommer han att ta med oss på en resa där enkla tips och trix delas tillsammans med varma stunder och skratt.

I det första avsnitt får vi reda på hur man enkelt kan bygga en egen tork, hur man gör hemmagjord pasta och hur gamla antikviteter kan återskapas till något nytt. Följ med denna mysiga innredningsserie för ännu flera tips, tricks och recept.

Premiär för Hemma med Ernst – så var första avsnittet
Foto: Brand New Content / TV4.

Premiär för Hemma med Ernst – så var första avsnittet

Hemma med Ernst börjar med att Ernst berättar hur mycket han älskar praktisk inredning. Och för att verkligen visa poängen av det demonstrerar Ernst för oss tittare hur man enkelt gör en kökstork där man bland annat kan torka svamp, äppelringar eller pasta. Det är inga krusiduller eller avancerade redskap i Ernsts verkstad. Såg, måttstock och borrmaskin duger utmärkt för att göra din egen tork.

Torken kommer redan till användning senare i avsnittet när Ernst bakar hemmagjord vallmopasta som han sedan hänger på torken. Medan pastan torkar passar han på med att gå och hämta knoppbräden från huset bredvid. Dessa sätter han upp i köket och använder som förvaring och inredning. Ännu mera praktisk inredning helt enkelt.

Premiär för Hemma med Ernst – så var första avsnittet
Foto: Jesper Olsson / TV4.

Recept, inredningstips och mer

Vallmopastan använder Ernst sedan när han visar ett recept på pasta med nässlor, fläsk och valnötter. Ernst egna entusiasm för maträtten får det att vattnas i munnen hos tittarna också. Lyckligtvis går recepten Ernst visar att sedan följas på köket.se.

Hemma med Ernst blandar inredning och snickrandet med en mysig miljö och härliga matrecept. Tack vare recepten kan man som tittare följa programmet och lära sig något man kan ha nytta av även om man inte har ett eget hemmaprojekt på gång. Och om man inte tänker använda något av tipsen Ernst försöjer oss med kan man iallafall njuta av den lugna takten programmet går i jämfört med andra sändingar idag. Det är ett mysigt litet program för den som helt enkelt vill slappna av.

“Hemma med Ernst” har premiär 26 september på TV4 Play och TV4 klockan 21:00.

NÄSTA ARTIKEL