Premiär för Bonde söker fru 2023 – så var första avsnittet

Premiär för Bonde söker fru 2023 – så var första avsnittet

  • TV4 Play
Moa  Andersson
Uppdaterad 11 oktober 2023 kl. 18:10 | Publicerad 04 oktober 2023 kl. 07:10

Längtan, nervositet och spänning – så var premiäravsnittet

Första avsnittet av "Bonde söker fru" kantas av många olika känslor hos bönderna och brevskrivarna. Det ligger en färgstark, exalterad och mysig känsla över premiäravsnittet, som ska bli otroligt trevligt att få följa i höstmörkret.

För 18:e året i rad drar den stora kärleksresan Bonde söker fru äntligen igång på TV4 och TV4 Play. Bönderna Jens, Mimmi och Micke anländer till Sundbyholms slott för att äntligen få träffa sina brevskrivare. De tre dejtingsugna singelbönderna drömmer alla om samma sak, att träffa någon att dela livet med.

Bönderna får brev från potentiella partners och väljer ut sina favoriter. Några av dem kommer så småningom att flytta in hos sin favoritbonde för att prova på livet som lantbrukare och se om kärlek uppstår. Nu börjar sommaren som ska förändra allt och lite till!

Premiär för Bonde söker fru 2023 – så var första avsnittet: Mimmi, Jens, Linda Lindorff
Mimmi, Jens och programledare Linda Lindorff. Foto: TV4.

Möt bönderna Jens, Mimmi och Micke

Först ut har vi Jens, 27, som kommer från Hedemora och är kött- och spannmålsbonde. Han har länge längtat efter dagen som är kommen, att få åka till Sundbyholms slott och träffa sina brevskrivare. Han har varit singel nästan hela livet och menar att nu är det dags att hitta någon. 

– Det känns konstigt att någon skulle kunna älska mig liksom, jag har aldrig känt mig genuint älskad någon gång tror jag.

Köttbonden Mimmi, 28, bor på Öland och berättar att hon är galet nervös över att äntligen åka till slottet och dejta 10 killar. Det händer inte varje dag, menar hon. 

– Jag längtar efter att få den här känslan i magen, ungefär som man får när man tar ut en perfekt nygräddad bulle ur ungen - varm och att man känner "dig vill jag äta upp", säger Mimmi.

Micke, 57, är en strutsbonde från Falköping som längtar efter att få känna värmen från en annan person. Han menar att det kan vara lätt att ge upp hoppet om kärleken, men att det inte är något som han har gjort. Drömmen om att hitta den stora kärleken finns kvar hos honom. Micke menar att han verkligen har upplevt riktig kärlek med hans fru, som tyvärr gick bort i unga år. 

– Just den här tomheten och saknaden, det är jätte svårt att beskriva. Efter den händelsen så la jag självklart all min tid till barnen, men nu när de har vuxit upp så kanske det är min tid att försöka få tillbaka den här härliga känslan som fanns, berättar Micke.

Pia i Bonde söker fru
Pia. Foto: TV4.

"Kommer vara svårt att vara glad för hennes skull"

Momentet med speed-dejtingen är alltid lika intressant. Det är en salig blandning av nervositet som visar sig på olika sätt hos olika personer. Pia, som är på slottet för att träffa Micke, tycker inte att det känns riktigt bra att Helena har träffat strutsbonden tidigare. Eftersom Helena och Micke bor relativt nära varandra bestämde hon sig för att åka dit och "checka läget", samt för att lämna sitt brev personligen till Micke.  

– Jag har tagit mig ända från Umeå och det har inte funnits en möjlighet för mig att ta kontakt med en bonde innan. Det känns väldigt orättvist, jag blir bara upprörd. Det är inte Mickes fel, han tycker säkert att hon är trevlig, men jag tycker det hon gjort är fel. Det kommer vara svårt att vara glad för hennes skull, säger Pia.

Det finns en stark känsla av att alla brevskrivare längtar efter kärleken lika mycket som bönderna. Det är med ett leende jag kollar på premiäravsnittet, med en tro om att säsongen kommer kantas av kärlek, drama och flera överraskningar. 

Premiäravsnittet av "Bonde söker fru" 2023 där vi får följa Jens, Mimmi och Micke ser du på TV4 och TV4 Play.

 

 

NÄSTA ARTIKEL