Patrick Ekwalls panik i Fångarna på fortet – fastnar under vattenytan

Patrick Ekwalls panik i Fångarna på fortet – fastnar under vattenytan

  • TV4 Play
Karna Mahoney
13 april 2024 kl. 18:04

Dramatiska scener i veckans avsnitt

I veckans avsnitt av Fångarna på fortet får Patrick Ekwall panik när han hamnar under vattenytan. Han berättar i programmet om traumatiska händelser han har varit med om tidigare.

I det femte avsnittet i årets säsong av Fångarna på fortet har lagen fått varsin en sportjournalist i Patrick Ekwall och Dusan Umicevic. För att stärka upp det röda laget har Patrick Ekwall med sig TV-profilen Filip Dikmen och youtubern Kaeli Abdi. I det blå laget har Dusan Umicevic med sig artisterna Klara Hammarström och Axel Schylström

Patrick Ekwall faller ner i vattnet på Fångarna på fortet 2024. Foto: TV4
Patrick Ekwall faller i vattnet medan Filip Dikmen klamrar sig fast vid plankan. Foto: TV4

Patrick Ekwall får panik i vattnet

Under en av utmaningarna ska två deltagare från samma lag hjälpas åt att balansera på en planka som hänger ovanför vattnet för att komma åt en kod. I det här fallet är det Patrick Ekwall och Filip Dikmen från det röda laget som ska hjälpas åt. Det märks tidigt att Patrick är obekväm i situationen. När paret hamnar i obalans är det Patrick som först glider ner i vattnet samtidigt som han skriker. Väl i vattnet får Patrick hjälp av två medlemmar från produktionen att hålla sig flytande samtidigt som han kippar efter andan. 

– Så fort jag kom in under vattnet så fick jag panik. Jag kan inte andas, jag kan inte se, jag kommer inte att överleva, berättar Patrick i programmet om hur han kände i situationen. 

Patrick Ekwall får hjälp i vattnet av två medlemmar i produktionen av Fångarna på fortet 2024. Foto: TV4
Patrick Ekwall får hjälp att hålla sig ovan vattenytan. Foto: TV4

Tidigare trauma

Patrick berättar för produktionen att han aldrig fick lära sig att simma som liten. Han säger att han var med om en traumatisk händelse som involverade vatten och därefter aldrig lärde sig att simma. Patrick säger att händelsen har hållit i sig även till vuxen och ålder och att han än idag har svårt att vara i vatten och har lätt för att få panikkänslor när hans huvud hamnar under vattenytan. 

– Jag kan knappt ens stoppa huvudet under vattnet i badkaret hemma, berättar Patrick i programmet. 

Tur var väl ändå att allting slutade väl. Trots att det var en jobbig upplevelse så var Patrick stolt och glad att han själv vågade, även fast att laget inte lyckades vinna ledtråden i utmaningen. 

Fångarna på fortet sänds på lördagar på TV4 och TV4 Play

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL