Mia Skäringer gör comeback – med ny serie på TV4 i höst

Mia Skäringer gör comeback – med ny serie på TV4 i höst

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
15 juni 2024 kl. 10:28

Spelar flera av sina mest älskade karaktärer i "Tabitas Tattoo"

Snart kommer komikern Mia Skäringer tillbaka med en helt ny originalserie på TV4, där hon spelar sina klassiska karaktärer Tabita och Gulletussan.

Mia Skäringer, 47, är en av Sveriges mest älskade skådespelare och komiker. Med flera hyllade produktioner har hon fått hela landat att vika sig av skratt både på TV och på scen. Men under de senaste åren har hon varit långt ifrån lika aktiv som när hon var allra störst och syntes precis överallt. Nu är det dock dags för den stora comebacken. I höst kommer hennes helt nya TV-serie där humor blandas med allvar.

Mia Skäringer gör comeback – med ny serie på TV4 i höst
Foto: TV4.

Tabitas Tattoo är Mia Skäringers nya TV-serie på TV4

Under lördagen gästade Mia Skäringer Nyhetsmorgon för att berätta om sin nya serie som vi fått veta heter Tabitas Tattoo. I den spelar hon de berömda karaktärerna Tabita och Gulletussan som presenterade sig för det svenska folket år 2007, då med TV-serien Mia och Klara.

– Nu när jag tittar på henne är det som att jag själv njuter. Härligt att någon kan vara så avslappnad, så hon är nog terapeutisk för mig. Jag är förtjust i Tabita och behöver henne i mitt liv. Jag skulle nog beskriva henne som en oängslig kvinna med mycket civilkurage, säger Mia Skäringer. 

I serien kommer vi att få följa med tatueraren Tabita när hon startar upp ett skyddat boende för kvinnor. Men när det växer behöver hon få in mer stålar, vilket är lättare sagt än gjort.

– Det finns inte många som lever lika mycket i nuet som hon gör. Hon har pågått, det rullar nog på. Sen får vi se om hon kan behålla det här huset som hon hyr av kommunen. Utåt sett ser hon och hennes tatuerade karlar ut som något man inte vill ha i sin bostadsförening, men därinne finns det mycket värme. Vi får se hur hon överlever. 

Tabitas tattoo har premiär på TV4 och TV4 Play senare i höst.

Behövde dra sig tillbaka

Så varför har det dröjt flera år för Mia Skäringer att komma tillbaka med buller och bong? I Nyhetsmorgon berättar hon mycket riktigt att hon behövde dra sig tillbaka efter vad som varit intensiva år, inte minst med föreställningen No More Fucks to Give som sålde slut Globen och slog historiskt rekord, och dessutom blev en biofilm.

– Jag var trött, både fysiskt och psykiskt. När man möter så stor publik som jag aldrig trodde att jag skulle få göra i mitt liv i så många kvällar, är det många själar som passerar genom ens system. Jag tyckte att vi var ett vi därinne varje kväll vi spelade denna föreställningen, så det var mycket att sortera och landa i som tagit tid. Det blev så allvarligt och så tungt också på ett sätt, så för mig var det väldigt viktigt att lämna den platsen. Jag vill inte sitta kvar och vara något språkrör för den frågan, för den är det så många andra som behöver ta och vara i . Den handlar inte om mig personligen, så jag fick kruxa mig långsamt ur för att hitta tillbaka till min plats där jag gör mig bäst. Ett mer avslappnat ställe som jag är på nu. 

Vi på Filmtopp välkomnar Mia Skäringers comeback och önskar henne ett stort lycka till.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL