Masked Singer Sverige anmält – efter Nour El-Refais fula ord

Masked Singer Sverige anmält – efter Nour El-Refais fula ord

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
09 maj 2024 kl. 08:05

Kräver att granskningsnämnden tittar på programmet

Efter förra veckans avsnitt av "Masked Singer" fick en förälder nog av panelmedlemmen Nour El-Refais språkbruk i TV, och bestämde sig för att anmäla programmet.

Årets säsong av Masked Singer Sverige börjar närma sig sitt slut. Efter sju omgångar återstår endast två stycken när vi nu ska kliva in i semifinalen och därefter den stora finalen där allting ska avgöras. Bland de dräkter som finns kvar har vi PrinsesstårtanPandorna och Kameleonten, och panelen bestående av Måns ZelmerlöwFelix HerngrenNour El-Refai och Pernilla Wahlgren och hennes olika vikariat, kämpar in i det sista på för att knäcka fram svar från de olika ledtrådarna.

Masked Singer Sverige anmält – efter Nour El-Refais fula ord
Foto: TV4.

Masked Singer Sverige anmält till granskningsnämnden

I dag nås vi av nyheten om att den stora tittarsuccén blivit anmält till granskningsnämnden. Det är Nyheter24 som rapporterar att en 44-årig trebarnsmamma vid namn Mirjam fått nog av de ord Nour El-Refai använder sig av. I fredags fick vi höra henne säga ord som "Motherfucking", "Motherfuckers" och "No more fucks to give", och vid ett av tillfällen även höjt långfingret. 

Masked Singer Sverige anmält – efter Nour El-Refais fula ord
Foto: TV4.

Ordvalen har dock sin kontext. El-Refai gissar på att personen bakom dräkten Prinsesstårtan är Mia Skäringer, som tidigare gjort stor succé med sin turné som heter just No More Fucks to Give.

– De sa tidigt i något inslag att det var "en motherfucking fin melodi", säger El Refai när hon motiverar sin gissning. 

Hur som helst anser Mirjam, och inte otänkbart andra föräldrar, att språkbruket inte hört hemma i ett familjevänligt program.

– Jag tycker det är under all kritik att man "låter" någon säga "f-ck you" visa fingret och gör om det flera gånger under ett familjeprogram. Så otroligt dåligt språkbruk. Det är trots allt ett familjeprogram på bästa sändningstid, säger Mirjam till Nyheter24.

Masked Singer Sverige anmält – efter Nour El-Refais fula ord
Foto: TV4.

Vidare menar Mirjam att hennes äldste son, som är sju år gammal, reagerade starkt på El-Refais ordval eftersom de nyligen diskuterat innanför familjen varför man inte ska använda samma ord.

Eftersom de två kvarstående avsnitten redan är inspelade får Nour El-Refai ingen möjlighet att ta åt sig av situationen och justera sitt språk, utan det får hon i så fall göra inför nästa säsong om det skulle vara så.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt "Masked Singer Sverige" som sänds fredagar klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL