Mårten Andersson höll på att drunkna på fyllan: ”Jag var helt dyngrak”

Mårten Andersson höll på att drunkna på fyllan: ”Jag var helt dyngrak”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
20 februari 2024 kl. 18:02

Renées brygga: Händelsen som blev ett enormt wake up-call för Mårten Andersson

En av veckans gäster i "Renées brygga" 2024 är komikern Mårten Andersson, och under avsnittet berättar han om nära döden-upplevelsen som fick honom att bli nykter under en lång period.

Mårten Andersson gästar Renées brygga
Mårten Andersson. Foto: TV4.

Mårten Andersson berättar om nära döden-upplevelsen

En av de gäster som besöker Renée Nybergs brygga ute i Stockholms skärgård i veckans avsnitt av Renées bryggaTV4 är ingen mindre än komikern Mårten Andersson. Under avsnittet öppnar Mårten upp sig om händelsen som fick honom till att drastiskt ändra sin livsstil. 

Mårten beskriver sitt gamla jag som väldigt självupptagen, en person som brukat väldigt mycket alkohol och haft en hel drös med "engångsligg", allt för att försöka fylla något slags tomrum. Renée frågar Mårten om när han insåg att det hade gått för långt, och hon får ett svar som får henne att tappa hakan.

Händelsen som blev ett enormt wake up-call

– Det var en episod där jag höll på att drunkna på fyllan. Jag var helt dyngrak. Jag står för att kissa utanför en restaurang i Stockholm, en nattklubb, och de hade sagt åt mig redan innan att "åk hem". Som tur var hade jag på mig en rosa tröja, det var det som räddade mig för vakten som hade skickat hem mig kände bara på sig, han har berättat för mig efteråt att han hade magkänslan av att någonting inte stod rätt till, och han tittar ut och då ser han hur någon bara pang, faller från kajen.

Mårten fortsätter:

– Du vet, det var inte en människa där. I strömmen, i Stockholm är det väldigt strömt, så jag bara drogs ner, och då hade jag trasslat in mig i undervattensväxterna, så det var bara min hand som stack upp. Han lyckades slita upp mig och det var ett enormt wake up-call, "nej men nu ska jag inte dricka mer", beskriver Mårten.

Missa inte hela Mårtens historia i tisdagens avsnitt av "Renées brygga" på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL