Lucas Simonsson nära tårar i premiären av Förrädarna: "Det blir för mycket"

Lucas Simonsson nära tårar i premiären av Förrädarna: "Det blir för mycket"

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 17:09 | Publicerad 02 september 2023 kl. 16:09

Leken blir snabbt till allvar i TV4:s nya satsning

Det blir svettigt från starten i nya programmet "Förrädarna" på TV4. Lucas Simonsson sätts under hård press när han misstänks för att vara en av de som ljuger, vilket för honom nära tårarna under en konfrontation.

Artikeln avslöjar inga tävlingsresultat.

Vem ljuger, vem talar sanning, vilka är trogna respektive förrädare i gruppen och kan man lita på någon? I dag är det premiär för TV4:s nya satsning Förrädarna som inleds med en stjärnspäckad säsong. Under ledning av skådespelaren Dragomir Mrsic får vi följa när deltagarna skickas till en herrgård för att sättas på prov i ett tufft såväl psykologiskt som socialt spel. 

Bland deltagarna har vi Lucas Simonsson, Johanna Nordström, Claudia Galli Concha, Katia Mosally, Mi RidellJohanna Nordström, Hasse Aro, Johan von Essen och Janne Josefsson. Flera av dem får det slitsamt i vad som beskrivs som ett realitymysterium, men allra svårast får kanske youtubern Lucas Simonssonfrån JLC det. I en sekvens pressas han riktigt hårt på att avslöja sin roll i spelet, så till den grad att han säger att han håller på att börja gråta. 

Lucas Simonsson nära tårar i premiären av Förrädarna: "Det blir för mycket"
Lucas Simonsson konfronteras i "Förrädarna". Foto: TV4.

Lucas Simonsson nära tårar i premiären av Förrädarna: "Det blir för mycket"

Deltagarna i Förrädarna är en mix av människor som valts ut för de unika egenskaper och kunskaper de besitter. Alla har en stark koppling till deckartemat, att gräva efter sanningen, spela strategiska spel, eller att exempelvis vara bäst i Sverige på något. Men det som först verkar vara en rolig lek blir snart till allvar. I jakten på att avslöjar förrädare leder det till konfrontationer mellan deltagarna. En som finner sitsen de finner sig i påfrestande är Lucas Simonsson som vid runda bordet misstänks av många för att vara förrädare.

– I går var du väldigt framåt och pratade mycket. Sen efter kändes det som att du blev väldigt stressad och inte riktigt har vågat möta blickar, säger Johanna Nordström till Lucas.

– Jag är hundra procent trogen. Men Johanna, jag tyckte att det var lite respektlöst i går när vi står fyra pers i hallen och du säger att jag är förrädare. Jag har känt mig uttittad och utsatt, säger Lucas i försvar. 

När man påstår att det är hans eget problem att skådespela sig ur situationer så är han helt med på att han inte gör ett övertygande jobb:

– Uppenbarligen så går det åt helvete för mig. 

En märkbart stressad Lucas berättar för tittarna att han har problem att hantera hela situationen som dragit åt ett betydligt allvarligare håll än vad han föreställt sig.

– Jag förstår inte var allt det här kommer ifrån. Det är så dramatiskt. Det blir nästan för mycket för mig, säger Lucas till tittarna.

Lucas Simonsson nära tårar i premiären av Förrädarna: "Det blir för mycket"
Foto: TV4.

Fler deltagare om varför de misstänker Lucas Simonsson för att vara förrädare

När de alla samtalar med varandra lägger fler fram varför de tycker att Lucas ger signalen av att ljuga om sin roll som trogen.

– Det såg ut som att du höll på att börja gråta, säger Claudia Galli Concha till Lucas som är snabb på att svara att han håller på att börja gråta nu med. 

– Jag var tvungen att lägga min hand på honom flera gånger för han darrade så mycket att min stol nästan skakade på grund av att han skakade, säger en både misstänksam och ömmande Mi Ridell till tittarna.

Om det visar sig att Lucas talar sanning eller har ett dåligt poker face återstår att se. "Förrädarna" finns nu att streama på TV4 Play. Den linjära sändningen drar igång klockan 20:00 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL