Linda Lindorff bekräftar – programmets framtid i fara

Lär känna alla bönder i Bonde söker fru 2024

  • TV4 Play
Filmtopp
25 mars 2024 kl. 13:03

Castingprogrammet sänds den 1 april

I dag kan vi meddela vilka som är alla bönder i "Bonde söker fru" 2024. Bekanta dig med Isak, Göran, Anders Alma och Kristian här!

Ännu en gång är tiden kommen för Linda Lindorff att bege sig ut i landet för att träffa de bönder som drömmer om att finna sin livspartner. Traditionen fortsätter då säsongen inleds med en förhandstitt på deltagarna, vilket ger tv-tittarna möjlighet att skriva brev till den bonde som har väckt deras intresse.

Vill du skriva till någon av årets bönder i Bonde söker fru 2024? Då är det till och med den 12 maj som du har på dig. 

Det här är Isak i Bonde söker fru 2024
Foto: TV4.

Det här är Isak i Bonde söker fru 2024

Ålder: 30 år

Bor: Öland

Syssla som bonde: mjölkproduktion

I hjärtat av vackra Öland, bara en kvart från Kalmar, bor den äventyrliga Isak. Det var inte en självklarhet att han skulle bli lantbrukare från början, men beslutet växte fram med tiden och nu känns det mer än rätt för honom att driva familjens stora, moderna gård tillsammans med sin pappa. Isak är en driven person som gillar att hålla sig sysselsatt. Det finns alltid något att snickra, svetsa och bygga på, utöver de vanliga gårdssysslorna. Men när högsäsongen är över och mörkret faller är det dags att packa väskan och bege sig till varmare breddgrader.

Isak är en äventyrare av rang som rest till jordens alla hörn. Den stora passionen är kitesurfing som har tagit honom till många spännande platser. Bergsbestigning, vandring, skidor, dykning, ja, nästan allt som ger lite extra adrenalinpåslag finns på listan av saker han tycker om att göra. Kaffet smakar godast när man kokar det på ett spritkök ute i naturen, men en hemmakväll med brädspel är också mysigt.

Det här är Göran i Bonde söker fru 2024
Foto: TV4.

Det här är Göran i Bonde söker fru 2024

Ålder: 69 år

Bor: Nykvarn

Syssla som bonde: westernryttare

På Long Valley Ranch, utanför Nykvarn, förflyttas man direkt till den amerikanska western. Här hittar vi westernryttaren Göran som bedriver sin träningsverksamhet på ranchen, även om han bor en bit därifrån.

Hästar och westernridning har sedan många år tillbaka varit Görans livsstil. När han inte jobbar på gården tävlar han inom westerngrenen cutting. Med titlar som europamästare, nordisk mästare och femfaldig svensk mästare tillhör Göran sportens främsta elit.

Här har vi en man med stor livserfarenhet och många äventyr i bagaget. Innan han hittade kärleken till hästarna jobbade han bland annat som både skidinstruktör och krogchef i Stockholm.

Göran trivs bäst tillsammans med någon som är lika aktiv som honom. Men viktigast är det emotionella bandet man skapar till varandra. Hans partner ska känna sig sedd och älskad av honom.

Det här är Anders i Bonde söker fru 2024
Foto: TV4.

Det här är Anders i Bonde söker fru 2024

Ålder: 34 år

Bor: Näsviken

Syssla som bonde: mjölkbonde

På en vacker anrik gård i Näsviken, strax utanför Hudiksvall, bor mjölkbonden Anders med sin snart treåriga son. Tillsammans med sina föräldrar driver han ett litet familjejordbruk som han är stolt över.

Utöver lantbruket har Anders en stor passion för genuint hantverk och gamla saker: allt från vinylskivor och vackert porslin till traditionell Hälsingeostkaka, gärna hemmagjord på egen mjölk. Gamla visor har också en speciell plats i hans hjärta och dragspelet kommer fram till både vardag och fest.

Anders är lite av en romantiker som tycker om att filosofera. Det finns till och med en plats på gården som han kallar för den filosofiska hörnan. Här hamnar han ofta med en kaffekopp och drömmer om gården och framtiden.

– Det vore underbart att hitta någon som uppskattar doften av nybakat lika mycket som jag gör, säger han.

Det här är Alma i Bonde söker fru 2024
Foto: TV4.

Det här är Alma i Bonde söker fru 2024

Ålder: 24 år

Bor: Mellerud

Syssla som bonde: mjölkbonde

Den yngsta bonden i år heter Alma och hon bor utanför Mellerud där hon driver familjens mjölkgård tillsammans med pappa Anders. Att bli bonde har alltid varit en självklarhet för Alma. Redan i tidig ålder hade hon siktet inställt på det och hängde med farmor och farfar i ladugården i pyjamas under morgonmjölkningen. Idag är hon utbildad agrotekniker och lever drömmen som bonde fullt ut.

Här har vi en aktiv tjej som har gjort både en tjejklassiker och Vasaloppet 45. När skidspåret inte lockar är det kul att bli uppslukad av en bok. Alma älskar fantasy och är en riktig Harry Potter-fantast. Men den stora passionen är ändå kor. Utöver lantbruket tävlar hon gärna med sina ”damer” på olika ko-utställningar.

Det här är Kristian i Bonde söker fru 2024
Foto: TV4.

Det här är Kristian i Bonde söker fru 2024

Ålder: 29 år

Bor: Vittinge

Syssla som bonde: köttbonde

På ”Upplands Manhattan”, närmare bestämt en stor gård utanför Sala, bor Kristian. Uttrycket myntades i samband med ett gårdsreportage och syftade på de exemplariska gångarna byggda av halm på gården. Och smeknamnet lever kvar än idag.

Lantbruk har alltid varit en del av Kristians DNA. Redan som sexåring visste han att han skulle bli bonde. Gården drivs idag av Kristian och hans föräldrar. Passionen för lantbruket sträcker sig även utanför gården då han är aktiv i bland annat LRF

Att jaga på egna marker är något han gärna gör tillsammans med sin vapendragare Dunder, en bedårande jakthund av rasen münsterländer. Kristian har tävlat på hög nivå inom Enduro, sportskytte och terränglöpning. Han gillar att vara aktiv och cykling ligger honom varmt om hjärtat. 

"Bonde söker fru – casting 2024" sänds den 1 april på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL