Korvfest i Hela kändis-Sverige bakar

Korvfest i Hela kändis-Sverige bakar

  • TV4 Play
Karna Mahoney
Uppdaterad 07 maj 2024 kl. 06:05 | Publicerad 02 maj 2024 kl. 10:05

Hyllningen till mamma

I veckans avsnitt av "Hela kändis-Sverige bakar" så bjuds det på bakverk i alla möjliga former, bland annat i korvformat.

Martin och Micael bakar Eclairs i Hela kändis-Sverige Bakar 2024. Foto: TV4
Martin och Micael bakar Eclairs i Hela kändis-Sverige Bakar. Foto: TV4

Bakar juryns favorit

I programmet Hela kändis-Sverige bakar får vi se svenska kändisar testa sina kunskaper i köket. Det är dags för det femte avsnittet och kvar är fyra kändispar som alla är sugna på att vinna titeln. Kvar i tävlingen är Martin Lidberg och Micael Dahlen, Gunilla von Platen och Batina Philipson, Linda Pira och Jasmine Gustavsson och sist men inte minst Pablo Leiva Wenger och Felipe Leiva Wenger

Den första uppgiften som deltagarna får från juryn är att göra Eclairs, som även råkar vara jurymedlem Johan Sörbergs favoritbakverk. Det ska tillverkas en klassisk variant med de traditionella smakerna av vaniljkräm och choklad. Utöver det ska det även tillverkas variant där deltagarna har fria tyglar med vilka smaker som ska ingå. 

Martin och Micaels korv- Eclairs i Hela kändis-Sverige bakar 2024. Foto: TV4
Martin och Micaels korv- Eclairs i Hela kändis-Sverige bakar. Foto: TV4

Tillägnat till mamma

För sin egna variant på Eclair väljer Martin och Micael att göra ett korvliknande bakverk. Likt en vanlig Eclair så finns brödet kvar som då ska likna korvbröd och istället för att fylla brödet med kräm som man vanligtvis gör så lägger de korvar gjorda av marsipan i mitten av brödet. För lite extra dekoration så lägger de äpple i grädden som ska efterlikna räksallad att ha på korven. 

Micael förklarar i programmet att bakverket är en hyllning till hans mamma som älskar varmkorv. 

– När vi tänker varmkorv, tänker vi på min mamma som ensamstående, som hade ont om både pengar och tid och löste det med varmkorv. Min mamma och jag växte upp festande på varmkorv så jag vill tillägna dem här med ett stort tack för allt mamma, säger Micael i programmet. 

Titta på "Hela kändis-Sverige bakar" på TV4 och TV4 Play. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL