Jonas Gardell erkännande om sitt självhat: ”Fan vad du är ful”

Jonas Gardell erkännande om sitt självhat: ”Fan vad du är ful”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 15 februari 2024 kl. 14:02 | Publicerad 13 februari 2024 kl. 19:02

"Man mådde inte så bra"

En av veckans gäster i "Renées brygga" 2024 är en av Sveriges mest älskade författare, dramatiker, komiker och artister, Jonas Gardell. Under avsnittet delar han med sig om hur han gått till väga för att få bukt med sitt självhat.

Jonas Gardell i Renées Brygga 2024
Jonas Gardell. Foto: TV4.

Så fick Jonas Gardell bukt på sitt självhat

En av veckans gäster i den omåttligt populära och somriga pratshowen Renées brygga 2024 på TV4 är ingen mindre än Jonas Gardell. Sedan författardebuten 1979 har Gardell skrivit en mängd romaner, TV- och filmmanus, shower och sångtexter. Som om inte det vore nog så är han också en av Sveriges mest älskade komiker, dramatiker och artister.

Ja, att Jonas har många strängar på sin lyra råder det inget tvivel om, och trots hans imponerade karriär så har han fått kämpa med att älska sig själv precis som han är. Under avsnittet frågar Renée Nyberg Jonas om han har blivit mer eller mindre fåfäng nu när han har passerat 60 år.

– Alltså, grejen är såhär. Jag har gått från att varje gång jag såg mig i spegeln hade jag som vana att alltid säga "fan vad du är ful, fan vad du är ful", till spegelbilden. Och det var ju inte lika kul som jag först trodde, det var ganska, ja, man mådde inte så bra av det. Så jag tänkte, nu ska jag pröva att inte säga "fyfan vad ful du är" till spegeln, och jag ska pröva att inte säga nej när folk ger mig en komplimang, jag ska säga tack. Och nästa steg, det är har jag börjat ta nu, det är att säga "tack, jag vet", det är jättebra och det är nästan som att det är förbjudet att säga, säger Jonas samtidigt som han skiner upp som en sol.

Missa inte veckans avsnitt av "Renées Brygga" 2024 i TV4 och på TV4 Play den 13 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL