Roland Emmerich gör Gladiator-serie med Anthony Hopkins

Internationell storsatsning med Anthony Hopkins samproduceras av TV4

  • TV4 Play
Filmtopp
16 oktober 2023 kl. 15:10

Those About to Die är TV4:s första internationella storsatsning

I ett pressmeddelande som Filmtopp tagit del av avslöjar TV4 att de för förstag ångern är nordisk samproducent för en internationell storsatsning. Produktionen det rör sig om är dramaserien "Those About to Die" med Anthony Hopkins i en av rollerna.

Internationell storsatsning med Anthony Hopkins samproduceras av TV4
Anthony Hopkins tog sig an rollen som romare redan 1999 i filmen "Titus". Foto: Nordisk Film.

Those About to Die – från skaparna av Saving Private Ryan

"Those About to Die" är nästa storproduktion av skaparna bakom internationella framgångar som Saving Private Ryan, Independence Day och 300. Satsningen är en dramaserie som skildrar den spektakulära, komplexa och korrupta världen kring gladiatorspelen i det antika Rom.

Den spännande rollistan inkluderar bland andra Sir Anthony Hopkins (När lammen tystnar, Återstoden av dagen, The Father) som kejsaren Vespasian. I övriga roller finns även internationella stjärnor som Iwan Rheon (Game of Thrones), Tom Hughes (The English, Victoria), Sara Martins (Tell No One, Death in Paradise) och Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones).

Internationell storsatsning med Anthony Hopkins samproduceras av TV4
Roland Emmerich och Jojo Macari under inspelningen. Foto: AGC/TV4.

TV4 är nordisk samproducent: "Ver enskilt största internationella satsning någonsin"

TV4 avslöjar i dag att de är nordisk samproducent för Those About to Die och äger distributions- och sändningsrättigheterna i Norden och Baltikum.

– Det är ett dreamteam som har tagit sig an den stora uppgiften att skildra dramatiken och människoödena runt antikens gladiatorspel. Vi är väldigt glada över att få vara del av denna fantastiska produktion som jag tror kommer bli den största nya serien av alla på den internationella arenan nästa år. En viktig del av TV4 Play är ett rikt utbud av högkvalitativa dramaserier och Those About to Die är vår enskilt största internationella satsning någonsin, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör TV4, i pressutskicket.

Those About to Die regisseras av den internationellt kända filmskaparen Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow, Midway) och Marco Kreuzpaintner (Bodies, The Lazarus Project) och för manus står den Oscarnominerade manusförfattaren Robert Rodat (Saving Private Ryan, The Patriot). Manus är inspirerat av facklitteraturklassikern av Daniel Mannix med samma namn. Roland Emmerich (Centropolis Entertainment), Harald Kloser (Street Entertainment) och Gianni Nunnari (Hollywood Gang) har tillsammans utvecklat serien för AGC Studios.

TV4 meddelar också att "Those About to Die" har planerad premiär på TV4 Play någon gång under 2024.

NÄSTA ARTIKEL