Ingvar “Grannen“ Hirdwalls farväl i Beck kommer att lämna dig tårögd

Ingvar “Grannen“ Hirdwalls farväl i Beck kommer att lämna dig tårögd

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
08 februari 2024 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Dyker upp en allra sista gång

I "Beck: Dödläge" får fansen för en allra sista gång se Ingvar Hirdwall i rollen som "Grannen". Hans farväl av serien resulterar i en finstämd scen med kollegan Peter Haber.

Varning: artikeln innehåller spoilers.

Efter en längre paus från säsongens två första filmer fick vi i början på december se Beck: Inferno nå svenska folket. Den gav oss då en ovanligt intensiv thriller där en desperat Josef försöker rädda sitt skinn, vilket gör att han hamnar i SÄPO-chefen Klas Fredéns klor. Men något som var sig detsamma med den var förstås den obligatoriska scenen mellan Martin Beck och Grannen, där den sistnämnde av dem befinner sig i ett bittert krig med andra hyresgäster om stölder i tvättstugan.

Skådespelaren bakom Grannen, Ingvar Hirdwall, gick bort i april förra året men hann spela in sina sista Beck-scener. I Dödläge får vi se honom dyka upp en allra sista gång för att dela en stänkare med sin vän Martin Beck.

Ingvar “Grannen“ Hirdwalls farväl i Beck kommer att lämna dig tårögd
Foto: TV4 Play.

Ingvar “Grannen“ Hirdwalls farväl i Beck kommer att lämna dig tårögd

I Dödläge ställs Martin Beck och gruppen inför ett av deras mest laddade och traumatiska fall hittills när barnbarnet Vilhelm (Valter Skarsgård) försvinner efter att ett par mentalt labila skurkar kidnappat honom. Samtidigt som Martin och mamma Inger är utom sig av oro finns det inga spår av honom. Lever han eller kommer Martin att förlora en av de personer han håller mest kär i livet? 

Fansen kommer att kastas genom många känslor under den nya filmen. De kommer även att få vaggas in i Ingvar Hirdwalls trygga famn, där hans allra sista scen som Grannen är ett hjärtevärmande farväl. Ute på sina balkonger delar de kära minnen med varandra och skrattar varmt – tills dess att scenen tar en något tyngre vändning. 

– Jag ska flytta, säger Grannen till en märkbart bekymrad Martin och fortsätter:

– Jag måste tänka på hälsan vettu, man är ju inte tjugosju längre. 

Innan Martin hinner fråga Grannen närmare om vad som händer blir han avbruten med vad som är de sista orden vi kommer att få höra av Ingvar Hirdwall: 

– Du, har du lust att komma in på en stänkare? 

I morgon, fredag, släpps den 50:e Beck-filmen "Dödläge" på TV4 Play för de med pluskonto. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL