Robinson 2024

Hon är vinnaren av Robinson 2024 – jämn tävling fram till elden

  • TV4 Play
Eyla Runsten
26 maj 2024 kl. 22:00

Olivia Lindegren vinner "Robinson" våren 2024

I dagens avsnitt av "Robinson" våren 2024 är det dags för en kvinnlig finaltävling. Nu är det dags att kora vinnaren av Robinson 2024, och det blir Olivia Lindegren som tar hem med Robinson-statyetten och blir fehundratusen kronor rikare.

Efter säsongens sista öråd där Marcus Håkanson fick lämna så vaknar de upp till en låda på stranden och får en lyxfrukost innan tävlingen, men efter frukosten så ska de öppna ytterligare en låda, som är tydligt markerad med att den ska öppnas efter frukosten. I den ligger det brev hemifrån. Deras familjer vet att det är dem tre som är i finalen och alla skriver hur stolta de är över sina döttrar då varje brev kommer från deras mammor. Tårar fälls och de får lite extra styrka nu när de vet att deras föräldrar hejar på dem där hemma. 

Hon är vinnaren av Robinson 2024 – jämn tävling fram till elden
Foto: TV4.

Finaltävlingen är en hinderbana, de ska simma från en plattform med en nyckel som är fast i en vikt, de ska simma igenom en hinderbana där de ska lossa på bojarna som är i vägen för dem. Sist ska de fram till en kista där ett skiffelrulle ligger, denna ska de lösa då den innehåller en kod till låset uppe på stranden. Detta lås frigör en nyckel som låser upp fiskepusslet som de måste lösa, då får de ytterligare en nyckel som låser upp en port som de ska ta sig igenom. På andra sidan ska de hissa sig själva upp sex meter i luften för att ta en nyckel om sitter fast vid toppen, sedan ska de ta sig ner för nätet och låsa upp en bur.

Väl i buren så ska de veva upp nästa del av tävlingen, detta är blåspilsskytte. De ska skjuta sönder målen som innehåller vatten, detta vatten gör så att en nyckel flyter upp som sedan låser upp den sista gallerporten. De ska ta sig till eldbordet och göra upp en eld, elden ska frigöra en nyckel som sitter fast på ett snöre, denna nyckel låser upp en kista med klot. Med hjälp av kloten och en slangbella ska de ta sönder två urnor, när de har gjort det ska de springa till vinnartornet och den som först tänder facklan, symbolen för Robinson, har vunnit.

– Den är lång den här tävlingen, den kommer ta tid, säger Olivia.

Hon är vinnaren av Robinson 2024 – jämn tävling fram till elden
Foto: TV4.

En jämn tävling hela vägen igenom

Det är en jämn tävling fram till att de ska hissa upp sig själva, där springer både Olivia Lindegren och Maureen Asic iväg från Simone Sjöström som har problem att hissa upp sig själv. Olivia är säker i sitt blåsskytte och tar sig vidare först till eldbordet. När både Maureen och Olivia håller på med sin eld så kommer Simone ikapp, nu står alla tre och försöker få upp en eld. På sidan så står Marcus Håkansson, Rooble Gedi, Alexander Strandberg, Zayera Khan, Alma Skoog och Pål Schakonat och hejar på de tre deltagarna. Simone försöker få upp elden snabbt då hon tror att hon har en väldigt bra chans att skjuta slangbella.

Den första som får upp elden är Maureen, då försöker hon ge elden så mycket syre som möjligt, men tyvärr så slocknar den igen. Sedan är det Olivia som får upp sin eld och blir omringad av röken, för henne så känns det som om hon bränner sig på händerna och i ansiktet men tillsist så brinner snöret sönder. Hon låser upp lådan med klot medan de andra forfarande håller på att få upp sin eld. Efter några försök så sätter hon det första klotet och direkt efter sätter hon den andra, båda urnorna är sönder och hon springer till vinnartornet och tänder facklan.

– Det är så jävla sjukt att jag tog hem det. Fattar ni! Jag vann! säger Olivia.

Hon är vinnaren av Robinson 2024 – jämn tävling fram till elden
Foto: TV4.

VI har en vinnare av Robinson 2024 – Olivia Lindegren!

Hon får en massa kramar av alla och nere på marken så står de andra som var med i Robinson redo med champagne för att spreja henne. Trots förlusten för Maureen och Simone är de otroligt glada för Olivias skull.

– 42 dagar på en öde ö är över. Vi har fått en vinnare! Stort grattis Olivia! säger Anders.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt "Robinson". Säsongen finns nu att se i sin helhet på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL