Hela Sverige bakar 2023 startar spektakulärt

Hela Sverige bakar 2023 startar spektakulärt

  • TV4 Play
29 september 2023 kl. 09:09

Säsongen öppnar med drottningtema och trots några snedsteg verkar de nya tävlande lovande

”Hela Sverige Bakar” 2023 startar spektakulärt med drottningtema. Både drottningbakelser och silviakakor blir bakade av tio av Sveriges bästa hemmabagare.

Tio exhalterade nya hemmabagare har blivit utvalda för att tävla i denna nya säsong av Hela Sverige Bakar. Bagarna hinner just ställa sig vid sina stationer innan de slängs in i deras första utmaning, paradbaket. Bagarna får nu på sig två och en halv timmar för att göra fem utsökta drottningbakelser, med en personlig touch såklart. För denna utmaningen har de både recept framme och har haft chansen att förbereda sig sen innan. Ett par snedsteg tas men juryn är i helhet imponerade av bagarnas smaker och kreativa dekorationer.

Hela Sverige bakar 2023 startar spektakulärt
En av de innovativa drottningbakelserna gjord av hemmabagarna. Foto: TV4.

Ett enkelt bakverk blir desto svårare under press

Det är sedan dags att testa bagarnas teknik. En sockerkaksbotten med vaniljglasyr och kokos ovanpå gör upp den klassiska silviakakan som bagarna måste framställa i det första teknikbaket. Det enda de kan finna i receptet är ingredienserna som behövs för bakelsen, anvisningarna måste de komma på själva. Det är inte den svåraste kakan att baka men misstaget flera av bagarna gör är att fylla formen för mycket. Det gör att smeten inte hinner gräddas färdigt och ett par kakor sjunker framför ögonen på juryn.

Hela Sverige bakar 2023 startar spektakulärt
En av de undergräddade silvikakorna. Foto: TV4.

Hemmabagarna har mer att visa

De vars silviakakor sjönk och de som tyckte sig prestera mindre bra under paradbaket befarar att de kan åka hem redan i första avsnittet. Men till allas lättnad deklarerar juryn att ingen åker hem denna gång. De anser att alla har mer att ge och ger dem därför en andra chans.

Det kommer att bli intressant att se vad för andra kreationer de tio hemmabagarna kommer att skapa i fortsättningen av tävlingen. Vare sig det är tävlingsmomentet, ögongodiset i form av delikata bakelser eller inspiration för ens egen hemmabakning kommer Hela Sverige Bakar leverera underhållning för alla som tittar på det.

"Hela Sverige Bakar" 2023 finns nu att streama på TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL