Hästfest i Bäst i Test – Babben: ”Värsta jag sett på länge”

Hästfest i Bäst i Test – Babben: ”Värsta jag sett på länge”

  • TV4 Play
Uppdaterad 09 mars 2024 kl. 10:03 | Publicerad 08 mars 2024 kl. 19:03

I kvällens avsnitt avgörs det vem som är "Bäst i Häst"

När finalen i denna säsong av "Bäst i test" närmar sig med stormsteg kan varje test bli avgörande. Vi inleder kvällens avsnitt med "rekordjämna" poängställningar – och sedan får vi reda på vilket lag som egentligen är bäst till häst.

I det nionde avsnittet av "Bäst i test" börjar det dra ihop sig till final. Redan i nästa vecka är det dags för säsongsavslutning och enligt David Sundin själv så är det just nu  "rekordjämt" mellan deltagarna. I veckans spännande lagtest har det blivit dags för dressyr. 

Som vanligt har vi deltagarna Johan Petersson, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson på det ena laget samt Maria Lundqvist, Behrouz Badreh och den gästande Anders "Ankan" Johansson på det andra. Lagens uppgift är att framföra en dressyruppvisning, där en av deltagarna är ryttare och övriga två bildar en häst.

"Det värsta jag sett på länge"

Ankan väljer att gå ut hårt direkt och släpar fram en stor gosedjurshäst ur förrådet. Sedan plockar han fram en yxa och börjar helt enkelt kapa av den stackars hästens huvud. Maria står förskräckt bredvid och tittar på. Efter att han har lyckats dela på det stackars gosedjuret ger han yxan till Maria, som på samma sätt kapar av hästens bakdel. Ankan har redan satt på sig hästhuvudet som en hatt och krånglar sedan på sig en jutesäck för att bli mer "hästfärgad".

Foto: TV4

Det andra laget verkar minst sagt chockade över ankans brutala tillvägagångssätt och programledaren Babben Larsson kallar det för "det värsta [hon] sett på länge". Maria Lundqvist försvarar sig med att hästen "ju redan var död" när hon började hugga i den, vilket får studion att brista ut i skratt.

"Big Behlarouze 2" mot "Lilla Hallon"

Det andra lagets förberedelser är inte i närheten så våldsamma, utan utgörs mest av filtar som kastats över Johan Petersson och Mauri Hermundsson. När det har blivit dags för uppvisning ser vi Behrouz Badreh på sin häst Big Behlarouze 2, som bjuder oss på både framdelsvändningar och skänkelvikningar.

Foto: TV4

Från andra laget har vi Charlotta Björck på hästen Lilla Hallon som smidigt rör sig runt i manegen och avslutar med en stilfull bugning mot David Sundin

Foto: TV4 Play

Poängen i denna tävling delas ut till det lag som har "vackrast samspel mellan ryttare och häst", samt ges bonuspoäng för mest "trovärdiga häst". För att rättvist kunna bedömma ekipagen har man kallat in expertkommentatorn Per Skoglund i studion, som levererar en proffsig bedömning och ett tydligt resultat.

För att få veta vem som vann tävlingen, se hela avsnittet ikväll klockan 20.00 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL