Robinson hösten 2023 affischbild

Här sviker Tove laget i premiären av Robinson hösten 2023

  • TV4 Play
02 oktober 2023 kl. 20:00

Explosiv start på säsongen

"Robinson" har startat igång igen och det sociala spelet blir tufft redan från början när deltagaren Tove Dalsryd råkar välja jaget före laget. I de tuffa tävlingarna pressas deltagarna hårt och Deisi da Silva Rudén kräver vårdassistans när hon nästan svimmar i en utmaning. Premiären av "Robinson" hösten 2023 startar explosivt.

Robinson är igång igen och de nya deltagarna kastas in i tävlingar direkt. Så fort de kommer fram till stranden där programledaren Petra Malm står och väntar får de nyindelade lagen en viktig utmaning. De ska nämligen tävla om resurser där de vinnande laget kan få verktyg, mat och dylikt som kommer att underlätta deras överlevnad på ön. Tillsammans som ett lag måste Lag Nord och Lag Syd hämta lådor som flyter på en flotte i vattnet och lägga de i vardera lags cirkel uppe på stranden. Först när alla i laget är i cirkeln och har räckt upp handen är tävlingen över.

Här sviker Tove laget i premiären av Robinson hösten 2023
Foto: TV4.

Här sviker Tove laget i premiären av Robinson hösten 2023

Detta är en kamp som kräver styrka både fysiskt och i nummer men i varje lags cirkel hänger även ett immunitetshalsband. Om en deltagare tar halsbandet får de immunitet för resten av veckan men de får inte tävla i den första utmaningen. Eftersom att resurserna är väldigt viktiga att ha redan på dag ett kommer det som en chock för Lag Syd när deltagaren Tove Dalsryd snabbt rycker åt sig halsbandet. Lag Syd förlorar tävlingen och flera av dem tror att de hade kunde segrat om hela laget hjälpte till. 

– Det fanns inte i min världsbild att göra det men när jag sprang förbi och såg den i ögonvrån så greppade min hand tag om den och när Petra säger sluta spring så får jag sån grov jävla panik. Det känns vidrigt, bekänner Tove efter tävlingen.

Tove fortsätter att känna stark ångest över vad hon hade gjort när de anländer till Lag Syds strand. Hon tycker det blev en dålig start och tror hon hade tyckt att det var mera kul om hon inte hade tagit immuniteten. Men när lagen sedan samlas för nästa tävling förklarar Lag Syds Deisi da Silva Rudén att de tror på att Tove bara agerade impulsivt och att hon har bevisat att hon är en värdig medlem i laget. De har förlåtit hennes misstag.

Deisi da Silva Rudén svimmar nästan i den sista tävlingen
Deisi blir helt utmattad i sin kamp för en plats i Robinson och behöver få hjälp av vårdpersonal. Foto: TV4.

Avsnittet fortsätter att överraska och chockera 

I den andra tävlingen deltar hela Lag Syd i ett samarbete som leder till deras första vinst. De vinner en kastrull och det ovärderliga tändstiftet som behövs för att skapa eld. Den tredje tävlingen för dagen blir dock inte lika enkel då lagmedlemmarna först måste utmana varandra för att sedan slåss om sin plats i Robinson. Tävlingen och avsnittet slutar vagt när Deisi nästan svimmar och behöver få assistans av vårdpersonalen. 

Mycket händer redan i första avsnittet vilket kanske tyder på att det kommer att bli ännu en spänningsfylld och nervkittlande säsong av Robinson.

“Robinson” hösten 2023 har premiär den 2 oktober klockan 19:30 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL