Här är veckans tester i Bäst i test 2024 – avsnitt 5

Här är veckans tester i Bäst i test 2024 – avsnitt 5

  • TV4 Play
Sofie Landgren
09 februari 2024 kl. 16:02
ANNONS
ANNONS

Fullspäckat med trams

Det har blivit dags för avsnitt 5 i TV4:s upplaga av "Bäst i test" 2024. Här är veckans tokiga tester som deltagarna Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson måste genomföra!

Bäst i test 2024 avsnitt 5
Mauri Hermundsson och David Sundin. Foto: TV4.

Här är veckans tester i "Bäst i test" 2024

Säsongens femte avsnitt av Bäst i testTV4 bjuder på en hel del smarta, tramsiga och roliga test. Här har vi gjort en sammanställning över de tester som Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck och Mauri Hermundsson tävlar i under avsnittet.

Test 1 – "Megabiljard"

Det startar starkt med Daivid Sundins nya favoritgren Megabiljard som består av två pilatesbollar och en gigantisk köpinne. I brevet står det följande:

Stöt den rödfärgade biljardbollen i hålet med en stöt. Kön får endast stöta på den vita biljardbollen. Du får bara stöta den vita bollen när den ligger på sin markering. Snabbast att få den rödfärgade biljardbollen i hålet vinner. Misslyckas du med din stöt måste du lägga tillbaka båda bollarna på sina startpositioner och börja om från början. Du får inte flytta hålet eller markeringarna. Du har 20 minuter på dig. Din tid börjar nu.

Test 2 – "Gör som David"

Under kvällens andra test är det David som står i huvudfokus i en slags variant av "följa John" på superspecifik tid. I brevet står det följande:

– Gör som David precis efter att David gjort det, på exakt samma tid som David gör det. Du måste trycka på din knapp när du tycker att du gjort som David. Om du inte slutför en aktivitet så läggs tio sekunder på på din sluttid. Den vars sluttid som är närmast Davids vinner. Din tid börjar när David tryckt på sin knapp.

Test 3 – "Skapa Game Shows"

När vi kommer till kvällens tredje test delas deltagarna upp i två lag, och i och med att lagen blir ojämna med bara panelen så är Anders Ankan Johansson åter igen inbjuden till programmet, Det hela går ut på att båda lagen ska skapa varsin Game show och väva in en specifik "huvudsponsor". I brevet står det följande:

– Skapa och genomför/spela in en underhållande Game Show. Er Game Show måste vara inspirerad och sponsrad av produkten som finns i ett av paketen framför er. Ni får bara öppna ett paket. Mest underhållande Game Show vinner. Ni har 40 minuter på er, er tid börjar nu.

Avsnitt 5 i bäst i test 2024
Behrouz Badreh och David Sundin. Foto: TV4.

Test 4 – "Formula ägg"

Kvällens första studiotävling Formula ägg (en blinkning till Formel 1)går ut på att deltagarna ska skriva en komplimang till Babben Larsson och köra ägget med en radiostyrd bil uppför en ramp som leder till Babben.  Det ägget som Babben tar emot och läser först vinner.

Test 5 – "Placera vikt på ägg"

Från ett "äggtest" till ett annat. I brevet står det följande:

– Placera vikt på ägg. Mest vikt på ägg om 10 minuter vinner. 10 kg subtraheras från vikten från varje ägg som går sönder. Din tid börjar nu.

Test 4 – "En kamp i 1-kamp"

I kvällens sista test innan det är dags för final är det åter igen David som står i fokus och ska utföra deltagarnas egna påhittade tester. I Brevet står det följande:

– Skapa en utmaning till David och placera ett pris på prishyllan. David har tre försök på sig att klara din utmaning. Misslyckas han får du 3 poäng. Klarar David av utmaningen vinner han priset och du får 0 poäng. Du måste först klara din utmaning, du har 30 minuter på dig. Din tid börjar nu.

Finaltest – "ägg och sked-kastning"

Finalen utspelar sig som vanligt inne i studion och åter igen är det kvällens röda tråd "ägg" som står på schemat. I brevet står det följande:

– Kasta ditt ägg och din sked lika långt. Både ägget oh skeden måste passera kvalgränsen. Om ditt ägg, eller din sked inte passerar kvalgränsen, eller faller av spelplanen är du ute ur tävlingen. Den med längst avstånd mellan ägg och sked efter varje omgång åker ut. Sist kvar vinner.

Missa inte säsongens femte avsnitt av "Bäst i test" 2024 i TV4 och på TV4 Play fredag den 9 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL