Robinsons första Öråd

Galna Robinson-händelsen – det blir oavgjort i första Örådet

  • TV4 Play
Uppdaterad 09 oktober 2023 kl. 07:00 | Publicerad 05 oktober 2023 kl. 21:00

Efter att ha röstat lika på två deltagare är det upp till resten av Lag Nord att avgöra vem som åker hem

Deltagarna i Lag Nord kämpar mot varandra i Immunitetskampen för att bli immuna inför kommande Öråd. Med flera immuniteter i laget uppgörs småpakter så flera deltagare röstar på samma person. Rösterna delades på hälften och det blir oavgjort i det första Örådet, laget måste då själva bestämma hur de ska avgöra röstningen.

Efter att ha förlorat Robinsontävlingen på ett spektakulärt sätt gör sig Lag Nord redo att stå inför det första Örådet. Men innan dess måste de kämpa mot varandra i Immunitetskampen. I en klassisk Robinson tävling ska deltagarna ligga under ett galler medan tidvattnet kommer in. När vattnet stiger blir det svårare och svårare att hålla huvudet över ytan, deltagaren som klarar att stanna längst vinner.

Den tredje immuniteten

När vattnet har stigit så långt att flera har hela ansiktet under vattenytan börjar deltagarna att ge upp en efter en. Till slut står kampen för immuniteten mellan Ken Gacamugani och Franz Mateo. Ken hade vatten över hela sig och var tvungen att hålla andan en lång stund i slutet av tävlingen. Trots sitt lugn i vattentillvaron brast det då för Ken och han dök upp för luft igen. Detta innebar att Franz blev den sista ut från under gallret och därmed vann han immuniteten inför Örådet.

Galna Robinson-händelsen – det blir oavgjort i första Örådet
Ken lyckas ta andra platsen i Immunitetskampen trots att hans huvud är under vatten. Foto: TV4.

Ville inte dra lott, ändrade sin röst

Med sin vinst har Franz tillsammans med nykomlingarna Pernilla Hägglund och Johan Gärtner immunitet i Örådet. Men efter avslöjandet av att en hemlig immunitet var gömd i varje läger tror flera i Lag Nord att en av dem har hittat denna immunitet. Personen som misstänks är Therese Tang som tidigare sågs gömma något under sin tröja nära alla letade efter immuniteten. Om deras misstanke är sann betyder det att fyra deltagare i Lag Nord kommer att vara immuna under Örådet.

Under dagen använde deltagarna sina kunskaper om vilka de vet och vilka de tror har immuniteter för att skapa småpakter och att klura vem de ska rösta på tillsammans.

Galna Robinson-händelsen – det blir oavgjort i första Örådet
Daniela blir den första att röstas ut. Foto: TV4.

Oavgjort i säsongens första Öråd

Dessa småpakter gör att endast två deltagare får röster på sig under Örådet. Magnus Kannerbro och Daniela Maniscalchi får osannolika fem röster var, vilket gör röstningen oavgjord. Petra Malm förklarar att istället för en omröstning får laget själva bestämma hur de vill avgöra röstningen. När de inte kommer på ett annat sätt än en omlottning uttrycker Els-Marie Enbuske att hon inte vill lotta om någons öde och istället ändrar hon sin röst från Magnus till Daniela för att avgöra saken. Daniela säger inget till sitt forna lag utan lämnar bara efter att hon har givit Therese en blodshämnd. Daniela lämnar Robinson men hennes äventyr fortsätter på Gränslandet.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL