Hela kändis-Sverige bakar 2024

Felipe och Pablo Leiva Wenger vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024

  • TV4 Play
Eyla Runsten
23 maj 2024 kl. 21:00

Langos och tårtor i finalen

I finalen av "Hela kändis-Sverige bakar" så är det dags för paradbaket där finalisterna ska baka en mästerlig tårta. Dagen började annorlunda då det inte avslutas med det tekniska. Vem vinner "Hela kändis-Sverige bakar" och får donera 50 000 kronor till valfri välgörenhetsorganisation?

I finalen av "Hela kändis-Sverige bakar" 2024 så ska Gunilla Von Platen och Bathina Philipson möta bröderna Felipe Leiva Wenger och Pablo Leiva Wenger, där vinnarna får skänka 50 000 kronor till valfri välgörenhet. Gunilla och Bathina kommer att skänka pengarna till organisationen Sister International, denna organisation jobbar med utsatta kvinnor och barn både i Sverige och runt om i världen. Felipe och Pablo vill skänka pengar till organisationen Kollektiv Sorg som jobbar mot gatuvåldet i Sverige. 

Idag så har juryn bestäm att vända på dagen och finalisterna ska börja med det tekniska baket och inte paradbaket som det brukar vara. De får en ledtråd innan de ska börja baka, nämligen att degen innehåller potatis och att det brukar finnas på festivaler. Pablo gissar på att det kan vara langos som de ska göra.

– Det ni ska göra i det tekniska baket idag är langos! säger Tina Nordström.

När det är 45 minuter kvar så börjar de med de matiga tillbehören och dela upp degen i små bullar. Här börjar Bathima och Gunilla att tjafsa lite, Gunilla tycker att Bathima börjar bli lite hysterisk och när Gunilla lägger i en kletig bulle där de färdiga är så säger Bathima att hon gör bullarna själv, detta då hon inte vill ha kletiga bullar. Detta resulterar i att Tina behöver gå fram till dem, hon busvisslar till och med för att få deras uppmärksamhet. De håller nämligen på och stör, Pablo och Filipe kan inte fokusera med deras tjafs. De lyssnar inte heller på Tina när hon försöker prata med dem.

– Nu ringer vi störningsjouren, säger Pablo.

Felipe och Pablo Leiva Wenger vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024
Foto: TV4

En lyxig jordgubbstårta VS en chokladbomb

Nu är det dags för paradbaket där paren ska baka en varsin tårta. Båda lagen är självsäkra i att de kommer att vinna. Tina Nordström förklarar tävlingen, de ska baka en tårta med tre bottnar och två fyllningar. De får välja själva hur de ska dekorera tårtan och juryn vill se vad de kan och vad de har lärt sig under sin tid i Hela kändis-Sverige bakar. De har två och en halv timme på sig att baka tårtan.

Gunilla Von Platen och Bathima Philipson väljer att ha jordgubbar som en av deras fyllningar och gör en lyxig jordgubbstårta. Felipe och Pablo Leiva Wenger vill att deras tårta ska smaka som en godisbutik som bara har choklad och hallon, det ska därför göra en chokladbomb.

När det bara är en timme och 15 minuter kvar så inser Gunilla att ugnen inte är på, inget har hänt i ugnen. Då tar Bathima på hårdhandskarna och slänger in den sista delen av tårtan så får de gräddas tillsammans. Samtidigt som Filipe tar ut marängbottnen ur ugnen och den går helt sönder.

Felipe och Pablo Leiva Wenger vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024
Foto: TV4.

"En väldigt bra sommartårta"

Nu när det bara är 30 minuter kvar så börjar de ta ur bottnarna ur ugnen. Med tanke på att Gunilla och Bathima förlorade så mycket tid när de inte satte på ugnen så behöver de slänga in alla bottnar för att kylas ner, samtidigt så försöker de göra klart fyllningen och dekorationen. Samtidigt börjar Filipe och Pablo att montera ihop sin tårta, men tyvärr så har deras marängbottnen gått sönder så de behöver montera ihop den igen på självaste tårtan och hoppas på att den håller. Nu kan Gunilla och Bathima äntligen börja montera ihop sin tårta då den har svalnat i frysen.

– Nu har vi gjort allt vi kan, vi hade lite otur med tiden och med ugnen. Det hade kunnat gå helt åt skogen. Vi är ändå nöjda säger Bathima.

Först upp är Gunilla och Bathimas tårta, de får lite kritik för hur de har dekorerat den då strykningen kunde ha varit lite bättre då den är ojämn. Trots detta så har de använt sig av vackra färger och deras lager ser väldigt inbjudande ut. När juryn smakar på tårtan så säger de att det är många smaker på den, de menar att det finns en stor risk att det blir kladdigt om man använder sig av så mycket olika smaker. Men juryn tycker att varje lager på tårtan är spännande.

– En väldigt bra sommartårta helt enkelt, säger Elisabeth Johansson.

Nu är det Filipe och Pablos tur. Enligt juryn så ser dekoren otroligt fin ut och de är glada över att de använde sig av spritstekniken som de har fått lära sig. Dock så är deras hallonmos inte helt fast och det ser ut som om att den har skurit sig lite, men det är den enda kritiken de får angående dekorationen. De har tydliga lager och juryn tycker att smakerna på tårtan är bra, man kan känna de olika smakerna som finns i fyllningarna. Nu när juryn har smakat på båda tårtorna så ska de prata ihop sig om vilka de tycker är vinnarna av Hela kändis-Sverige bakar.

Felipe och Pablo Leiva Wenger vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024
Foto: TV4.

Felipe och Pablo Leiva Wenger vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024

När finalisterna är ute och äter med de andra deltagarna som har lämnat under de åtta veckorna så diskuterar juryn. Nu har juryn fattat sitt beslut och de är överens med vilka som är vinnarna.

– Det par som vinner Hela kändis-Sverige bakar 2024, och som dessutom får 50 tusen kronor att skänka till välgörande ändamål är... Vi säger grattis till Fille och Pablo! säger Tina.

"Hela kändis-Sverige bakar" går att se på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL