EXTRA: Morran och Tobias är tillbaka med ny säsong – 10 år efter debuten

Då kommer Morran och Tobias tillbaka med ny säsong – 10 år efter debuten

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 09 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 22 februari 2024 kl. 09:02

Robert Gustafssons och Johan Rheborgs älskade duo är tillbaka imars

Robert Gustafssons och Johan Rheborgs tittarfavorit "Morran och Tobias" är tillbaka på TV4 Play i mars med säsongen "Pengarna eller livet".

I mars återvänder omåttligt populära Morran och Tobias – denna gången till TV4 Play – med en säsong som fått titeln "Pengarna eller livet". Det markerar också 10-årsjubileet för de älskade karaktärernas debut i rutan.

Morran spelas återigen av Johan Rheborg och i rollen som Tobias återvänder även Robert Gustafsson. I den nya säsongen har några år passerat sen vi senaste träffade de två favoriterna. Tobias har precis släppts från fängelset efter en förskingringsdom och är på väg hem för att återförenas med sin mamma. Morran har nu fått ett nytt hus från kommunen efter att deras tidigare hem brann ner. Men, och det är ett stort MEN, marken runt det nya huset är förorenad av miljögifter som måste saneras för att det ska bli säkert att bo där. Morran har fått pengar för saneringen, men det finns en tidsfrist att hålla sig till.

EXTRA: Morran och Tobias är tillbaka med ny säsong – 10 år efter debuten
Foto: Magnus Ragnvid/TV4.

Morran och Tobias: Pengarna eller livet – premiär på TV4 Play i mars

Den nya säsongen av Morran och Tobias har nu fått ett bekräftat premiärdatum, spikat till den 22 mars. Robert Gustafsson utlovar i den nya säsongen "en extra dimension av tragisk komik".

– Johans och mina egna privata rynkor tillför denna gång en extra dimension av tragisk komik till detta strävsamma par. Att se en medelålders man som bor och leker med sin egen mamma är både beklämmande perverst och fruktansvärt roligt. Det är faktiskt den självklara kärleken mellan mor och son som vi ser, även om den liknar ett brinnande inferno. Alla skulle vi vilja vara med och leka tillsammans med Morran och Tobias i tolv timmar, för att sedan åka hem, duscha och krypa ner mellan rena manglade lakan som luktar antiseptisk kontroll och sommaräng, säger Gustafsson i ett pressutskick.

Manusförfattare för säsongen är Robert Gustafsson och Johan Rheborg samt Stefan Wiik och Mats Lindberg. Lindberg är även regissör för säsongen.

– Äntligen ska publiken få möta Morran och Tobias igen! Det har varit ett sant nöje att jobba med humorproffsen Robert och Johan och deras makalösa karaktärer, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent på TV4.

"Morran och Tobias: Pengarna eller livet" består av totalt åtta avsnitt och har premiär den 22 mars.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL