En rafflande final i Bäst i test – säsongens jämnaste avsnitt?

En rafflande final i Bäst i test – säsongens jämnaste avsnitt?

  • TV4 Play
23 februari 2024 kl. 17:02

Otroligt jämnt mellan deltagarna inför det sista momentet i programmet

I det sjunde avsnittet av "Bäst i test" bjuds vi på alltifrån isländska brandmän till höghöjdsbasket, ungefär i vanlig ordning. När vi börjar närma oss slutet av programmet är det däremot ovanligt jämnt mellan deltagarna poängmässigt.

I kvällens avsnitt av Bäst i test kan vem som helst knipa förstaplatsen – så i Babben Larssons egna ord, "allt kan hända, och allt kan vända" när det är dags för final. Deltagarna sitter uppradade på scenen, med varsin stor väska framför sig. Deltagarna ska nu, med hjälp av det okända innehållet i väskorna, "förvandla sina ansikten till en svensk klassiker". 

– Vad är en svensk klassiker? Jo, det kan vara köttbullar med mos, Kaknästornet... eller Gunde Svan, förklarar programledaren David Sundin.

En svensk klassiker  allt från skådis till spaghetti

Deltagarna får bara 100 sekunder på sig, så när David startar tiden flyger väsklocken upp och deltagarna börjar febrilt rota runt bland innehållet. När tiden är ute ska locken fortsätta hållas öppna för att dölja deltagarna, för att sedan fällas ner en i taget på Davids signal. 

Först ut är Johan Petersson, som tejpat flera ark silkespapper på huvudet och gjort en krans av piprensare som han viftar med. Babben gissar på att han är utklädd till en julgran, men ändrar sig efter att Johan vrålat några ord på ilsken dalmål – han är ju en kranskulla från Vasaloppet.

Foto: TV4

Näst på tur är Charlotta Björck, som bara har tryckt upp en vindruva under läppen. När det är hennes tur gör hon sin bästa "Ronny och Ragge"-imitation, men Babben verkar måttligt imponerad.

Efter henne följer Behrouz Badreh, som helt enkelt fyllt ansiktet med gula och blå klisterlappar som en svensk flagga, samt Mauri Hermundsson som proppat munnen full med spaghetti, vilket enligt honom ska symbolisera den svenska överkonsumtionen.

Sist ut är Maria Lundqvist, som rufsat till håret ordentligt och sminkat sig illrosa om kinderna. Hon sitter och putar med läpparna och ropar på bred skånska att hon kommer från Malmö. På något sätt förstår Babben genast att detta symboliserar svenska skådespelerskan Anita Ekberg, men både Mauri och Behrouz verkar mer eller mindre skräckslagna av hennes uppsyn.

Foto: TV4

Efter att alla deltagare fått visa upp sina utklädnader var det dags för Babben att sätta poäng och avgöra kvällens sista tävling. För att få reda på vem som gick vinnande ur dagens avsnitt kan du se hela avsnittet på TV4 eller TV4 Play.

"Bäst i test" sänds varje fredag klockan 20.00 på TV4, men du kan se tidigare avsnitt när som helst på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL