Utslagskampen i Robinson avsnitt 45

Det sista Örådet i Robinson före finalveckan

  • TV4 Play
Uppdaterad 03 december 2023 kl. 13:12 | Publicerad 30 november 2023 kl. 20:11

En duell ändrar utgörelsen i Örådet

Fyra deltagare måste kämpa för sin plats i den sista Utslagskampen. Under det sista Örådet innan finalveckan hänger flera immuniteter över deltagarna men allting avgörs med den sista ödesurnan och en duell.

Deltagarna i Robinson befinner sig i en spänd stämning i lägret. Fyra av dem måste kämpa i dagens Utslagskamp och förloraren kommer att behöva lämna Robinson. De fyra deltagarna som förlorade gårdagens Robinsontävling är Karolina Tilander, Emilia Persson, Emilio Mio Vega och Wilmer Tuoremaa. Det är den sista Utslagskampen och mycket står på spel. Vid ankomsten till tävlingsplatsen förklarar programledaren Petra Malm hur dagens kamp kommer att gå till. Deltagarna måste navigera genom olika balansövningar för att förflytta tio diskar från ena sidan av banan till den andra. Därefter krävs precision när varje disk ska rullas in i ett myntinkast. Endast de tre första deltagarna som lyckas med detta kommer att säkra sina platser, medan den fjärde kommer att tvingas lämna Robinson.

Deltagarna måste balansera diskarna i Utslagkampen
Deltagarna balanserar diskarna både på höjden och på bredden. Foto: TV4.

Myntinkastet sätter deltagaren på fall

I den första delen av kampen måste deltagarna balansera diskarna. Alla tar fem diskar i taget för att minimera antalet varv runt banan. De klarar även nästa balansmoment relativt snabbt. Den verkliga utmaningen uppstår när diskarna ska placeras i myntinkastet. Här tillämpar deltagarna olika taktiker, som att kasta eller rulla fram diskarna. Emilio lyckas till slut och säkrar sin plats i Robinson, följt av Emilia och Karolina. Tyvärr blir det därför Wilmer som tvingas att åka hem. Men de tre kämparna är inte helt säkra, kvällens Öråd återstår där vilka som kommer att ta sig hela vägen till finalveckan kommer att avgöras. 

Emilio Mio Vega i Utslagskampen
Deltagarna använde olika taktiker för myntinkastet, som att kasta diskarna. Foto: TV4.

Örådsduellen bestämmer vilken deltagare som åker hem

Örådet bringar med sig oro, inte bara på grund av de många immuniteter som hänger över det, med Pelle Lilja, Sara Mölldal och Ylwa Lidén immuna. Men den sista ödesurnan innehåller en duell, vilket ger den utröstade deltagaren chansen att utmana någon annan om deras plats i Robinson. När Petra frågar hur det känns att vara så nära finalveckan tycker deltagarna att stämningen i gruppen är bra men att kunna lita på någon har blivit svårare.

Örådsduellen
Örådsduellen blir Karolinas nedfall. Foto: TV4.

Till slut får Franz Mateo flest röster vid Örådet. I duellen för att stanna kvar i Robinson väljer han Karolina som sin motståndare. Duellen kräver balansering av en kula på en upphöjd disk, och det är Karolina som tappar sin kula först. Detta innebär att Franz säkrar sin plats i finalveckan medan Karolina måste ta hans plats och åka hem.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL