Det här är Sebastian Wilhelmsson i Sveriges mästerkock 2024

Det här är Sebastian Wilhelmsson i Sveriges mästerkock 2024

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
03 april 2024 kl. 13:04

37-åringen från Skövde

Bland de skickliga amatörkockar som gör upp om att vinna "Sveriges mästerkock" 2024 finns 37-årige Sebastian Wilhelmsson från Skövde.

Att gå långt i Sveriges mästerkock kräver sin dedikation. Någon som är helhjärtat investerad i mat är 37-årige Sebastian Wilhelmsson från Skövde. Under säsongens gång har vi fått se honom springa runt mellan de olika stationerna i köket, ständigt med ett laserfokus. Men han låter sig inte bli besegrad när det går tufft – Sebastian har en genomborrande optimism och en beundransvärd inställning som gör honom uppskattad av det svenska folket. 

Det här är Sebastian Wilhelmsson i Sveriges mästerkock 2024
Foto: TV4.

Sebastian Wilhelmsson bland de fyra bästa i Sveriges mästerkock 2024

När Sebastian inte sliter i köket för att imponera på juryn, så håller han till i Skövde där han jobbar på Bravida, som arbetar med servicetjänster och fastighetsinstallationer. Som ett andra knäck hyr han ut en vacker villa med tre sovrum i Pererenan, Bali. Men hans sysslor stannar inte där. Parallellt med sina två andra arbeten har Sebastian börjat syssla med catering, något som han promotar på sitt Instagram-konto.

När Sebastian lagar mat hemma lever han efter mottot "god mat, långt från vita dukar", och driver då agendan att fantastisk mat inte behöver handla om trerättersmenyer och pretentiösa rätter. 

– Kött i bröd oavsett ursprungsland och gärna streetfood, ligger mig varmt om hjärtat. Trerätterskonceptet bör begravas, säger han i en intervju som finns att läsa hos Bravida

Om Sebastian Wilhelmsson vinner Sveriges mästerkock kan vi därför förmoda att hans kokbok lär handla om mat som alla kan laga och njuta av utan att det krävs en massa finesser överallt. 

Du som vill följa Sebastian och vad han hittar på under sin matresa kan göra det på Instagram där han dagligen lägger ut uppdateringar från hans mest passionerade rum: köket. 

Sebastian Wilhelmsson – fakta: 

Ålder: 37 år

Bor: Skövde

Yrke: Divisionsinköpare på Bravida

Instagram: sebastian.wilhelmsson

Du följer Sebastian Wilhelmssons resa i "Sveriges mästerkock" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL