Anders Ankan Johansson i Renées brygga: ”Blev en vidrig person”

Anders "Ankan" Johansson i Renées brygga: ”Blev en vidrig person”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
13 februari 2024 kl. 18:02

"Fan Anders, det är inte roligt att vara med dig längre"

En av veckans gäster i "Renées Brygga" 2024 på TV4 är ingen mindre än komikern och programledaren Anders "Ankan" Johansson som delar med sig av sin tidigare extrema självgodhet.

Anders "Ankan" Johansson
Anders "Ankan" Johansson. Foto: TV4.

Anders "Ankan" Johansson öppnar upp i "Renées Brygga" 2024

I veckans avsnitt gästar den färgstarke Jonas Gardell, skådespelerskan Vanna Rosenberg och programledaren och komikern Anders "Ankan" Johansson Renée Nybergs idylliska brygga ute i Stockholms skärgård. Väl på plats öppnar Anders upp sig om en oväntad sida han varit tvungen att jobba bort hos sig själv.

Renée berättar att hon tycker att Anders verkar vara en person som ofta trycker ner och sänker sig själv, någonting som Anders håller med om, men att det en gång i tiden var helt tvärtom.

– Jag har väldigt nära till att bli hög på mig själv. Jag har blivit det i min ungdom, där jag har tyck att jag är bättre, eller ja bättre, kanske mer speciell än andra, jag blev en vidrig person. Jag var självgod och självupptagen. Det var till slut en kvinnlig bekant som sa till mig, "fan Anders, det är inte roligt att vara med dig längre". Det var som en väldigt nyttig lavett, jag har ganska nära till det där att bli upprymd av mig själv. När man gör någonting, alltså på scenen, då måste man ju vara bättre än lokalen, annars vill folk inte betala 400 spänn för att se en, men sen går man av och gör någonting annat, det där måste jag liksom tänka aktivt på, förklarar Anders.

Anders sökte till scenskolan hela 9 gånger

Renée tar upp ämnet om att inte lyckas, och det där med att "våga ta sig upp på hästen igen", någonting som Anders inte verkar ha några som helst problem med då han sökt in till scenskolan hela nio gånger!

– Nio gånger sökte jag. Jag har lurat mig själv många gånger att "om jag bara gör det så kommer jag att bli lycklig", så det gjorde jag och det gick nästan riktigt på röven varenda gång. Jag åkte ju ut med fötterna först. Men sen till slut så gick det då hyfsat, då sprack det där sista provet och då blev jag ledsen på riktigt, då var det så nära. Då var det någon som snuvade mig på det jag trodde jag var satt på jorden för att göra, vilket inte heller var sant då. Men, jag är envis så då gick det ju på ett annat sätt, säger Anders med ett leende.

Missa inte veckans avsnitt av "Renées Brygga" 2024 i TV4 och på TV4 Play den 13 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL