Alla deltagare i Kockarnas kamp - Revanschen

Alla deltagare i Kockarnas kamp - Revanschen

  • TV4 Play
Filmtopp
15 september 2023 kl. 10:00

Med Pär Lernström som programledare

Snart är det dags för tio kockar att återigen göra upp i Sveriges mest dramatiska kocktävling – Kockarnas kamp. För första gången i programmets historia så är det tidigare deltagare som får en efterlängtad revansch.

I årets säsong av Kockarnas kamp är det tidigare deltagare, som ännu inte vunnit, som kommer tillbaka till ladan på Österlen för en chans till revansch. Dessutom införs ett nytt moment – svarta tavlan, där deltagarna samlar poäng i deltävlingarna. Vinsten är den åtråvärda "guldbongen" som ger möjlighet att stå över en kommande utmaning. Programledare är Pär Lernström.

– Det är förvisso den 12:e säsongen av Kockarnas kamp, men på många sätt känns det helt nytt i år. Att ta revansch tror jag många skriver under på är något av det bästa som finns inom tävling. Det handlar hela den här säsongen om. Att bjuda tillbaka några av de bästa och mest tävlingsinriktade deltagarna genom åren för att ge dem en chans till revansch gav oss några av de bästa kamperna vi upplevt, säger Pär Lernström.

Kockarnas Kamp 2023
Foto: Jakob Dahlström/TV4

Deltagarna i Kockarnas kamp 2023

Alexandra Zazzi, 57

Flitigt anlitad TV-kock, matskribent, kokboksförfattare och föreläsare. Medverkade i säsong fyra av Kockarnas kamp, 2015. Alexandra åkte ut i avsnitt fem, på sin födelsedag.

Johan Jureskog, 48

Driver restaurangerna AG och Rolfs kök och nyöppnade Rolfs hav i Stockholm samt snabbmatskedjan Jureskogs. Medverkade i säsong två av Kockarnas kamp, 2013. Johan förlorade i finalen mot Håkan Törnström, efter en tabbe i delmomentet ”stycka gris”.

Danyel Couet, 50

Driver restaurang Allegrine i Stockholm och i Burgsvik på Gotland. Medverkade i säsong tre av Kockarnas kamp, 2014. Danyel åkte ut i avsnitt fyra på tävlingen ”biffar & filéer” där deltagarna ska uppskatta vikt på köttbitar.

Isabella Morrone, 36

Har jobbat på några av de främsta krogarna i Stockholm och utomlands. Flitigt anlitat gästkock med nya hemliga projekt på gång. Medverkade i säsong fem av Kockarnas kamp, 2016. Hon kammade hem en tredjeplats efter tävlingsmomentet smaktestet där hon bara hade ett rätt.

Norbert Lang, 73

Kocklegendar bakom den gamla stockholmska finkrogen Paul & Norbert, numera flitigt anlitad gästkock och sparrisexpert. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Norbert åkte ut i såsduellen mot sin gamla elev Linnéa Liljedahl i avsnitt fyra.

Joakim Almqvist, 38

Driver restaurangerna Punk Royal i Stockholm, Köpenhamn och Oslo och Coco & Carmen i Stockholm. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Joakim åkte ut i först av alla, på tävlingen ”potatistornet”.

Michael Björklund, 48

Driver restaurangen Smakbyn på Åland samt restaurangerna Åland Destillery och Niska på Åland och på flera ställen i Finland. I Helsingfors driver han BBQ Royale och Café samt Royal Estrad. Vann Robinson 2020. Medverkade i säsong tre av Kockarnas kamp, 2014. Han åkte ut först efter en fadäs i grenen ”steka pannkakor”, något han fått skämmas för sen dess.

Florencia Abella, 38

Köksmästare på enstjärniga restaurang Ekstedt i Stockholm. Har jobbat på flera framstående restauranger runtom i världen. Medverkade i säsong nio av Kockarnas kamp, 2020. Florencia tvingades lämna tävlingen i avsnitt fyra.

Daniel Müllern, 49

Driver restaurangen Tumült i Ystad. Medverkade i säsong fem av Kockarnas kamp, 2016. Daniel fick lämna tävlingen i avsnitt fem, efter att han hackat rättika och skurit av sig fingertoppen.

Linnéa Liljedahl, 40

Driver restaurangen Linnéa&Peter i Örnsköldsvik. Har även jobbat på Norbert Langs restaurang Paul och Norbert. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Linnéa förlorade i finalen med endast två röster mot Thomas Sjögren.

Kockarnas kamp - Revanschen har säsongspremiär den 3 oktober på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL