Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
TV4:s svar på kritiken mot för många okända artister i "Så mycket bättre"

TV4 svarar på kritiken mot för många okända artister i "Så mycket bättre"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 augusti 2023

"Lite som en aladdinask"

Många har reagerat illa på årets grupp med artister i "Så mycket bättre" som har premiär i höst. Nu svarar TV4 på kritiken genom att förklara urvalsprocessen.

Den folkkära rapparen "Doggelito" finns med bland årets deltagare i "Så mycket bättre". Förutom honom ställer även Eagle-Eye CherryPär Wiksten, Peg Parnevik, Lasse Holm, Sanne Salomonsen, Mapei, Ellen Krauss, Omar RudbergMarit Bergman, Jonathan Johansson, och Staffan Hellstrand upp. På sociala medier har många uttryckt missnöje över skaran med artister som man menar har för många okända namn. Programmets exekutive producent Martin Nygren bemöter nu kritiken.

TV4 svarar på kritiken mot för många okända artister i "Så mycket bättre"
Så mycket bättre-deltagaren Mapei i "Stjärnornas stjärna". Foto: Pernilla Pillan Thelaus / TV4.

TV4 svarar på kritiken mot för många okända artister i "Så mycket bättre"

Flera svenska TV-tittare vill veta hur TV4 tänkt när de tagit fram årets artister. I en intervju med Aftonbladet berättar producent Martin Nygren att de velat täcka in olika genrer och olika tidsepoker av svensk musik, och jämför årets grupp med en Aladdin-ask.

– Det blir lite så att man vill hitta något för alla, lite som en Aladdin-ask eller en Twist-påse. Att man väljer vissa som frestar mer, men sedan vill man att våra tittare ska få nya favoriter och upptäcka nya artister. Det har faktiskt blivit en ganska stor del av programmet. Det tycker jag att vi historiskt har lyckats leverera, det är många artister som har fått ett rejält avstamp ur Så mycket bättre, säger han till Aftonbladet.

Den 23-åriga artisten Ellen Krauss menar att hon köper den kritik som riktats mot programmet:

– Det är väl befogad kritik, men det som är skillnaden är att det finns låtar som är kända för den breda massan och de här människorna kan sitt hantverk, säger hon till Aftonbladet.

"Så mycket bättre" 2023 förväntas ha premiär på TV4 och TV4 Play senare i oktober.

NÄSTA ARTIKEL