Nu på bio

Det senaste på biofronten!

TV4 Play visar Golden Globe-galan 2021

TV4 Play visar Golden Globe-galan 2021

Kristian Andersson | Nyhet
02 februari 2021
Kristian Andersson | Nyhet
02 februari 2021

Parisa Amiri livekommenterar.

Snart släpps alla nomineringar inför den 78 Golden Globe-galan, som TV4 har exklusiva rättigheter i Sverige att visa. Galan ska kommenteras av programledaren och journalisten Parisa Amiri, som också vunnit "På spåret".

Golden Globe-galan går av stapeln under natten till den 1:a mars. Du som inte orkar sitta uppe hela natten kan se evenemanget i efterhand. 

I ett pressmeddelande säger Parisa Amiri följande om galan:

Galornas revansch! Ett lysande år inom internationell film och TV ska hyllas och årets Golden Globe och axlas för fjärde gången av Tina Fey och Amy Poehler. Golden Globe anses vara den festligare, mer oförutsägbara varianten av Oscarsgalan och efter ett händelserikt år kommer de garanterat bjuda på en oförglömlig gala världsklass. Jag finns med och guidar bland nominerade verk, stjärnor på plats, röda mattan och den rafflande prisutdelningen.

MER LÄSNING:

Årets bästa filmer

På senare tid har svenska begåvningar varit högst aktuella på galan. Inte minst har Alexander Skarsgård och Stellan Skarsgård båda två vunnit priser för sina insatser i Big Little Lies och Chernobyl. Likaså var kompositören Ludwig Göransson nominerad för musiken i Black Panther

Golden Globe har delat ut priser sedan 1944. Nomineringarna kommer från internationella filmjournalister som tillhör The Hollywood Foreign Press Association.

Imorgon, den 3:e februari, kan vi vänta oss att få ta del av samtliga nomineringar i 25 olika kategorier. 

Scrolla vidare för mer läsning -->

NÄSTA ARTIKEL