Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då kommer Stephen King-serien Pestens tid

Då kommer Stephen King-serien Pestens tid

Kristian Andersson | Nyhet
30 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
30 augusti 2020

Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna.

Stephen King-serien "Pestens tid" har nu fått sitt premiärdatum. I mitten på december kan vi förvänta oss att se det första avsnittet.

Pestens tid
Foto: CBS.

Film-och serievärlden fortsätter att yngla av sig adaptioner på skräckförfattaren Stephen Kings alster. Näst på tur är boken "Pestens tid" från 1978 (på engelska: The Stand) som CBS valt att producera en serie på. Vi vet sedan tidigare att Alexander Skarsgård har en av huvudrollerna, och nu vet vi även att premiären landar 17 december.

I korta drag handlar Pestens tid om att 99 procent av Jordens befolkning dör ut på grund av ett mystiskt virus orsakat av människan. I det postapokalyptiska samhälle som finns kvar börjar en ond ledare med övernaturliga krafter att härska över mänskligheten. Det blir nu upp till en liten grupp av överlevare att stoppa honom och hans armé. 

Tidningen Rolling Stone rapporterar att Pestens tid kommer att bestå av nio avsnitt. Om det blir fler säsonger får vi förstås vänta och se. Vi vet heller inte var vi kommer att kunna se produktionen i Sverige. 

Nedan ser du bilder från serien vars rollista pryds av Alexander Skarsgård, Whoopi Goldberg, James Marsden, Amber Heard och flera: 

Pestens tid
Whoopi Goldberg. Foto: CBS.
Alexander Skarsgård i "Pestens tid".
Alexander Skarsgård. Foto: CBS.
Pestens tid
Foto: CBS.

 

NÄSTA ARTIKEL