Hero gradient image

Trump kan porta regissör från Oscarsgalan

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 januari 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 januari 2017

asghar-farhadi

Den Oscarsnominerade regissören Ashgar Fahradi riskerar nu att inte bli insläppt till Oscarsgalan i Februari. Detta på grund av Donald Trumps nya direktiv om att hindra resande från Iran att komma in i USA. Detta har Fahradi kontrat med att bojkotta Oscarsgalan.

– Jag hoppas att den nuvarande situationen inte ska göra så att fler klyftor mellan nationer uppstår, skriver han i ett uttalande till New York Times.

Ashgar Fahradi är för nuvarande aktuell med filmen The Salesman, som kommer att kandidera inom kategorin "Bästa icke- engelskspråkiga film". Han har tidigare kammat hem en Oscar för sin regi i Nader och Simon - En separation.

Oscarsakademin har inte reagerat positivt på Trumps order. I ett officiellt uttalande kritiserar de den nya presidentens spekulationer om ett eventuellt inreseförbud.

”Akademin hyllar filmkonsten, som ska korsa gränser och tala till publik världen över, oavsett nationella, etniska eller religiösa skillnader. Vi stöttar filmskapare - och mänskliga rättigheter - världen över. Därför är det extremt upprörande att Ashgar Farhadi, regissören bakom Oscarsvinnande ”Nader och Simin - En separation”, samt skådespelarna och teamet bakom årets nominerade film ”The Salesman”, kan hindras från att komma in i landet på grund av deras religion eller hemland."

Kommer Trump att sätta fler käppar i hjulet för den internationella filmbranschen, vad tror du?

Marlon Appelgren