Trots svag öppning – nya filmen petar ner Barbie från biotronen

Trots svag öppning – nya filmen petar ner Barbie från biotronen

Filmtopp
20 augusti 2023 kl. 12:08

Blue Beetle ser ut att stoppa Barbies segerstreak

"Blue Beetle" ser ut att göra en av DC-sämsta premiärer någonsin, trots detta har den krut nog att peta ner "Barbie" från tronen på biotoppen.

I fyra veckor har Barbie legat etta på biotoppen världen över och genererat över 1,2 miljarder dollar i intäkter, men nu ser en ny film ut att ta över tronen och knuffa ner Greta Gerwigs succé till en andra plats.

Trots att superhjältefilmen Blue Beetle har haft en av de svagaste premiärdagarna någonsin för en DC-film förväntas Angel Manuel Sotos generera runt 25 miljoner dollar under helgens gång, jämfört med Barbies estimerade 20 miljoner dollar, detta skriver The Hollywood Reporter.

Blue Beetle
Foto: Warner Bros.

Presterar långt under förväntan

Tidigare var det trott att Blue Beetle skulle generera mellan 28 miljoner dollar och 32 miljoner dollar i intäkter under öppningshelgen, men efter det inrapporterade resultatet på 10 miljoner dollar under fredagens premiärdag har förväntningarna sänkts rejält.

Den pågående Hollywood-strejken tros ha skadat Blue Beetles lansering eftersom Angel Manuel Soto inte har kunnat marknadsföra filmen med hjälp av sina skådespelare på olika event och pressdagar. Sett till att filmen har en estimerad budget på 120 miljoner dollar, ser Blue Beetle ut att bli en förlustaffär för Warner Bros.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker på biofronten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL