Tre veckor avklarade i The Island Sverige – dags för hemfärd

Tre veckor avklarade i The Island Sverige – dags för hemfärd

20 april 2023 kl. 08:04

De resterande deltagarna har bara några få dagar kvar på ön

Hemfärden är nära i det senaste avsnittet av “The Island Sverige” på discovery+. Innan de kvarvarande deltagarna får återvända till civilisationen ställs de dock inför fortsatta problem när jakten på mat går vidare och en i gruppen tvingas lämna ön med endast två dagar kvar.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur det senaste avsnittet av "The Island Sverige" 2023 på discovery+. 

The Island Sverige 2023
Problem för Marcus Schenkenberg. Foto: discovery+

Ytterligare en lämnar ön

Avsnittet inleds med att Marcus Schenkenberg skriker i plågor och de andra deltagarna säger att det varit så under hela natten. Han har kramper i magen och kan knappt andas på grund av smärtan. Läkare tillkallas som ser efter Marcus och de tar ett gemensamt beslut om att han kommer att få lämna ön. Eftersom han fått kramperna två gånger på tolv timmar är det troligt att de kommer tillbaka ytterligare gånger, och därför tycker han själv att det bästa är att lämna eftersom hälsan kommer först. 

– Det känns som en evighet sen de droppade av oss. Det känns som alltså det var ett halvår sen, jag hade aldrig drömt att det skulle vara så hårt, säger Marcus

Nu återstår enbart fyra deltagare av de sju som anlände till ön, och de tycker allihop att det är väldigt tråkigt att Marcus får lämna. Speciellt när de endast har två dagar kvar innan hemfärd. Fast eftersom han hade så ont tycker de ändå att det bästa beslutet självfallet är att sätta hälsan före allt annat och då lämna. 

The Island Sverige 2023
Foto: discovery+

Matjakt och barhäng

Magdalena Kowalczyk bestämmer sig för att ge sig ut i jakt på mat och se om hon kan hitta mer kassava. Hon och en av kameramännen tar sig genom djungeln till en strand på andra sidan ön, men utmattningen och hungern gör sig snabbt påmind och det är svårt att försöka hitta krafterna till att leta. 

– Så var jag ändå rätt mållåst på att komma hem som hjälte, jag ville så gärna hitta mat. Det var bara gneta på, gneta framåt, säger Magdalena

Till slut hittar de några kokosnötter och några papayafrukter som de i alla fall får med sig hem till lägret. Väl där bygger Lasse Kronér ihop en bar med några plankor där de har en bonfire för att fira sista kvällen och dricker ur kokosnötter och äter papaya. De eldar dessutom upp alla saker de inte ska ta med hem. 

The Island Sverige 2023
Foto: discovery+

Efterlängtad hemfärd

Nästa morgon är den sista dagen på ön och det sista gruppen gör är att tillsammans hälla vatten över elden och släcka den, vilket blir ett sentimentalt ögonblick för dem i och med att någon konstant suttit och vaktat vid den. Efter det väntar de på båten som ska komma och plocka upp dem, och när den väl anländer är glädjen stor. Alla sammanfattar vistelsen på ön som att de lärt sig mycket om sig själva och framför allt att de är stolta över vad de åstadkommit. 

– Jag hoppas verkligen att jag kommer inspirera andra också att våga göra saker för dig själv, säger Linda Pira

När de närmar sig platsen dit de förs med båten väntar två av deltagarna som lämnat programmet på dem, Marcus och Dermot Clemenger. Deltagarna får vatten, frukt, kyckling och ris. Det som tjejerna ser mest fram emot att göra är att äntligen få ta varsin dusch medan Lasse njuter av sin första snus på tre veckor. 

I nästkommande avsnitt av “The Island Sverige” träffas alla sju deltagarna igen på hemmaplan där de sitter ner tillsammans och diskuterar hela upplevelsen de varit med om. 

“The Island Sverige” finns att se på discovery+ och Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL