Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Millennium

Tre nya uppföljare till Millennium-serien

Carl-Christian Frunck | Nyhet
22 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
22 november 2021

Oklart om böckerna ska filmatiseras

Millennium-böckerna som är skrivna av författaren Stieg Larsson får tre nya uppföljare, det skriver förlaget Polaris i sitt pressmeddelande.

Polaris bokförlag har köpt rättigheterna till Stieg Larssons Millennium-böckerna. I samband med detta kommer man också att ge ut ytterligare tre böcker i serien om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Men vilken författare som kommer att skriva de nya böckerna är ännu oklart.

– Vi är glada över förtroendet och kommer att göra vårt bästa för att tillsammans med rätt författare och med respekt för ursprunget att förvalta Millennium böckerna, säger Polaris förlagschef Jonas Axelsson i pressmeddelandet.

I mitten av 2000-talet gavs Stieg Larssons hyllade trilogin ut och blev en enorm internationell succé. Serien har släppts i cirka 50 länder och har sålts i hundra miljoner exemplar, skriver Expressen.

Efter Stieg Larssons död skrev David Lagercrantz en fjärde Millennium-film vid namn Det som inte dödar oss.

Millennium-böckerna har lett till flera filmatiseringar: Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes, The Girl With the Dragon Tattoo och The Girl in the Spider’s Web.

Om de nya installationerna i Milleniumserien också kommer att filmatiseras är i dagsläget inte känt.

NÄSTA ARTIKEL