Tre hockeyfilmer att rekommendera

Tre hockeyfilmer att rekommendera

Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:12 | Publicerad 22 september 2023 kl. 06:00

Det har producerats många hockeyrelaterade filmer genom åren. Sportbloggare.com har koll på många av dessa och väljer här att uppmärksamma tre ovanligt intressanta hockeyfilmer.

Slapshot (1977)

En hockeyfilm som de allra flesta vuxna som är hockeyintresserade har koll på sedan tidigare. Slapshot har en komedikaraktär och bjuder på många underhållande scener som lockar till skratt. Handlingen utgörs av klubben Charlestown Chiefs. En klubb som är på ruinens brant innan vändningen kommer med besked.

Youngblood (1986)

En riktig klassiker. Det här är ingen komedi, utan mer av en dramafilm. Talangfulle Dean Youngblood siktar på en karriär i NHL, tillika världens bästa hockeyliga. Han provar lyckan i juniorklubben The Hamilton Mustangs i jakten på att ta nästa steg i hockeykarriären. Allt går inte som på räls - varken på eller utanför isen.

The Mighty Ducks (1992)

Den första delen av triologin. Filmen kretsar kring tränaren Gordon Bombay, som döms till samhällstjänst och tvingas bli ungdomstränare. Han får ta över ett riktigt uselt lag som åker på storförlust i match efter match. Med Bombay i båset vänder vinden rejält och laget går fram som en ångvält. En spännande film med en hel del humoristiska inslag. Framför allt en film som uppskattas av barn och ungdomar.

 
ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL