Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Tre helt nya Star Wars-filmer kommer att spelas in!

Sebastian Håkansson | Nyhet
10 november 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
10 november 2017

En ny trilogi med nya Star Wars-filmer är nu under planering.

En poster av The Last Jedi. Nu kommer det nya Star Wars filmer.
Foto: Disney

Den 13:e december är det premiär för "Star Wars: The Last Jedi", som blir det åttonde kapitlet i berättelsen. 2018 kommer filmen om en ung Han Solo, "Solo: A Star Wars Story", och "Episod IX", som  J.J. Abrams ska regissera, förväntas få  biopremiär vintern 2019. Därefter har det utlovats en fristående film och nu även en ny trilogi.

Den storslagna rymdoperan "Star Wars" besitter i princip ett outtömligt material för filmskapare att sätta tänderna i. Det rör sig trots allt om en hel galax där ute, långt, långt borta, fullproppad med märkliga varelser och storslagna krafter. Att Star Wars har fått en sådan enorm fanbase är med andra ord inte särskilt konstigt. George Lucas satte bara upp ramarna för en helt ny värld, inte helt olik vår egen. Ja, möjligheterna är i princip oändliga, samtidigt som de är igenkännliga.

Till många fans förtjusning har Star Wars officiella hemsida publicerat en artikel där Lucasfilms VD, Kathleen Kennedy, bekräftar att studion ska fortsätta med att producera fler rymdäventyr en bra bit in på 2020-talet:

– Vi tittar på Star Wars-historier för de kommande tio åren. Vi tittar också på vilka personer som vore intresserade att introducera i ”Star wars”-världen.

Nya Star Wars filmer ska målas på en "vit målarduk".

Inte nog med det. Kritiker av de senaste Star Wars-filmerna, som menar att de inte tillföra något nytt till Star Wars-sagan, kan nu slappna av. Kathleen Kennedy fortsätter med att beskriva den nya trilogin som en "vit målarduk" separat från Skywalker-historien, utspelad i "i ett outforskat hörn i galaxen".

– Star Wars är den största moderna mytologin och vi känner oss lyckligt lottade att få bidra till den. Vi kan inte vänta på att börja med den nya filmserien.

inom en snar framtid lär hela internet bombarderas med förslag på vad den nya Star Wars-trilogin kan handla om. När utspelar sig historien sett till den tidslinje vi är vana vid? Kommer det ens att gå att ställa den mot de andra filmerna om historien ändå ska vara separat? Kommer det finnas någon relation till de karaktärer vi har lärt känna under åren? Testa gärna Filmtopps roliga Star Wars-quiz för att stilla din hunger så länge.

Ser du fram emot nya Star Wars filmer, hiss eller diss?