Se trailern för Bränn alla mina brev

Se trailern för Bränn alla mina brev

Filmtopp
27 juni 2022 kl. 12:06

En storslagen kärlekshistoria

Nu finns trailern till höstens svenska storfilm "Bränn alla mina brev". Huvudrollerna spelas av Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh.

Filmatiseringen av Alex Schulmans älskade roman Bränn alla mina brev har nu fått en trailer, som ger ett smakprov på vad som väntar publiken i höst.

– För mig är varje film en lång resa. Det gäller att hålla elden vid liv. Tillsammans med fantastiska skådespelare och kreatörer har nu filmen äntligen blivit klar. Nu börjar en annan resa och den ska bli mycket spännande, mötet med publiken, säger Björn Runge, regissör.

Stjärnspäckad rollista

Bränn alla mina brev
Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August i "Bränn alla mina brev". Foto: SF Studios/Film i väst.

I huvudrollerna syns Asta Kamma August och Bill Skarsgård, som spelar Karin och Sven Stolpe, samt Gustav Lindh i rollen som Olof Lagercrantz. Folkkära Marika Lindström och Sten Ljunggren spelar Karin och Sven på 1980-talet och Alex och Amanda Schulman porträtteras av Sverrir Gudnason och Sonja Richter.

Bränn alla mina brev kastar strålkastarljuset mot Karin och Sven Stolpe, Schulmans morföräldrar, och mot den korta kärleksaffär mormodern hade med Olof Lagercrantz en sommar i början av 1930-talet. En romans som Sven Stolpe straffade sin hustru för i decennier och under återstoden av deras äktenskap. Det är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede.

Gör sin första filmmusik

Filmmusiken är skapad av Jacob Mühlrad. Han har inte minst uppmärksammats för sitt senaste konstmusikaliska album Time och Swedish House Mafia-samarbetet The One Symphony. Nu tar han för första gången steget över till vita duken och filmmusiken.

– Jacob Mühlrads musik slår verkligen an på alla de känslor filmen väcker i en. Det är stundvis stillsamt vackert, men också hjärtskärande och dramatiskt. Precis som berättelsen. Nu när trailern släpps får biobesökarna äntligen se vad som väntar i höst, säger Jonathan Ridings, producent.

Bränn alla mina brev produceras av SF Studios med producenterna Annika Sucksdorff och Jonathan Ridings i spetsen med stöd från Svenska Filminstitutet och i samproduktion med SVT, Film i Väst och Film Stockholm. Filmen har utvecklats med stöd från EU:s Kreativa Europa MEDIA-program. Veronica Zacco är manusförfattare.

Bränn alla mina brev har premiär på svenska biografer den 23 september 2022.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL