Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Trailer: Tom Hardy som Al Capone verkar magiskt

Trailer: Tom Hardy som Al Capone lovar mycket

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 april 2020

Vinner han en Oscar för den här rollen?

Idag släpptes trailern till "Fonzo" (Capone) där Tom Hardy spelar den ökände gangsterbossen Al Capone, som lider av demens. Och visst ser det minst sagt lovande ut.

Tom Hardy i Mad Max: Fury Road
Foto: Warner Bros.

Den som sett mycket av Tom Hardy känner till hur bra han kan vara. Men den som bara är bekant med hans blockbusters, som Inception och Mad Max: Fury Road, har nog missat topparna av hans stora begåvning. Att döma av trailern till porträttfokuserade Fonzo, som också går under titeln Capone, ser han ut att äntligen gå all in på den stora scenen. 

Hardy är filmens solklara stjärna med en roll där han gjort en full make over vad gäller både sitt utseende och sin röst. Nog tar han allt sikte på Oscarsgalan 2021. 

Kanske överdriver vi vår optimism kring filmen och Hardys eventuella storhet i den – men trailern ser i vart fall mycket lovande ut: 

Capone (som vi lika gärna kan kalla den) följer den ökände gangstern Al Capones sista tid där han i sen 40-årsålder kommit ut efter tio år i fängelse och lider av demens. Mitt i detta kämpar han med att tackla sitt våldsamma förflutna och röran det ställt till med. 

I andra bärande roller ser vi Linda Cardellini, Matt Dillon och Twin Peaks-legenden Kyle MacLachlan. Filmen är regisserad av Josh Trank som tidigare gjort den hyllade fantasythrillern Chronicle – men också den rejält sågade Fantastic Four från 2015. Vi hoppas och tror att han med Capone tar tillbaka sitt höga anseende. 

12 maj släpps filmen på Video on Demand-tjänster i USA och ska i sommar släppas på bio – om det blir möjligt. Hur filmen blir tillgänglig i Sverige återkommer vi med.