Tom Sizemores bästa filmer enligt IMDb

Tom Sizemores bästa filmer enligt IMDb

Eyla Runsten
04 mars 2023 kl. 08:03

Vi listar skådespelarens mest älskade verk

Tom Sizemore var en av de där skickliga skådespelarna vars namn du kanske aldrig hört men vars rollprestationer garanterat har berört dig. Vi hyllar den nyligen bortgångna stjärnan med en lista över hans mest uppskattade filmer.

I dag möttes vi av beskedet om att Tom Sizemore lämnat oss, 61 år gammal. Under åren blev det över 200 filmroller, varav de mest älskade är samlade i den här artikeln. Nedan följer Tom Sizemores bästa filmer enligt IMDb.

Saving Private Ryan
Foto: Paramount Pictures

Rädda menige Ryan (1998)

År 1944 så smyger amerikanska soldater bakom fienders linjer i Normandiedistrikten i Frankrike. I samband med de allierades invasion dör två bröder i tjänsten, samtidigt som den tredje brodern dör i ett annat slag i Nya Guinea.

Den tragiska nyheten om deras död når Mrs. Ryan på en och samma dag. När den amerikanska arméns ledning får reda på att det finns en fjärde son, skickar de en grupp soldater för att hämta hem honom och lätta på Mrs. Ryans sorg.

I Saving Private Ryan spelar Tom Sizemore rollen som Sergeant Mike Horvath.

IMDb-betyg: 8,6/10

Tome Sizemore Heat
Foto: Warner Bros.

Heat (1995)

En grupp med kriminella letar efter lukrativa banker samtidigt som de blir jagade av Löjtnant Vincent Hanna och hans avdelning på poliskåren. Under ett uppdrag så råkar bankrånarna lämna en ledtråd efter sig, vilket gör att Vincent Hanna omgrupperar och försöker fånga gruppen en sista gång innan han går i pension.

I filmen spelar Tom Sizemore rollen som Michael Cheritto, en medlem i den kriminella gruppen.

IMDb-betyg: 8,3/10

True Romance
Foto: Atlantic Film

True Romance (1993)

Clarence föll för Alabama så fort han träffade henne. Dagen efter gifte de sig. Som bröllops present dödar Clarence Alabamas förra kille och ger henne en väska full med kokain som han stal från exet.

Här spelar Tom Sizemore polisen Cody Nicholson.

IMDb-betyg: 7,9/10

Black Hawk Dawn
Foto: Sony Pictures

Black Hawk Down (2001)

100 amerikanska soldater släpps på ett uppdrag i Somalia år 1993 för att störta den korrupta ledningen och fria folket. Men de stöter på problem när beväpnade somaliska män skjuter ner deras Black Hawk-helikoptrar som ska ta soldaterna där ifrån.

Under uppdraget spelar Tom Sizemore översten Danny McKnight.

IMDb-betyg: 7,7/10

Enemy of the State
Foto: Disney

Enemy of the State (1998)

När en advokat i Washington, utan att veta om det, får ett videoband som binder en av toppcheferna för NSA vid ett politiskt mord. Blir han plötsligt måltavla för NSA:s mest skoningslösa och farliga säkerhetsagenter.

Under rättegången så spelar Tom Sizemore rollen som maffiabossen Paulie Pintero.

IMDb-betyg: 7,3/10

Point Break (1991)

FBI skickar Johnny för att utreda de nästintill perfekta rån som utförs av en maskerad liga. Johnny börjar leta bland surfarna. Lite väl sent lär sig Johnny att för att få den största spänningen, måste man också vara beredd att betala det högsta priset.

Tom Sizemore spelar rollen som agenten Deets som blir avbytt från sin position av agenten Utah.

IMDb-betyg: 7,2/10

Natural Born Killers Tom Sizemore
Foto: Warner Bros

Natural Born Killers (1994)

Mickey och Mallory har på kort tid mördat över femtio människor och framställs som superstjärnor i massmedia. De överfaller oskyldiga helt slumpmässigt och lämnar alltid en överlevande så att denne kan berätta för omvärlden.

Wayne Gale, reporter för TV programmet "American Mainiacs", följer deras spår. Hans jakt efter sensationer och höga tittarsiffror kommer att få fruktansvärda konsekvenser. Här spelar Tom Sizemore en polis som blir besatt av att jaga Mickey och Mallory.

IMDb-betyg: 7,2/10

Vila i frid, Tom Sizemore och tack för alla fantastiska rollprestationer du bjöd på.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL