Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tom och Jerry ska bli spelfilm

Tom och Jerry ska bli spelfilm

David Lindahl | Nyhet
16 oktober 2018
David Lindahl | Nyhet
16 oktober 2018

Katten och musen ska jaga varandra igen.

Tom och Jerry.
Tom och Jerry. Foto: Warner Bros.

Arbetet med att göra spelfilm av radarparet Tom och Jerry har pågått hos Warner Bros sedan 2009. Nu går studion framåt med en idé till en film.

Alla har sett Tom och Jerry i någon utsträckning. Om inte aktivt hemma, förmodligen på en tv-apparat någonstans i världen. MGM Cartoon Studios släppte sina första animerade filmer om katten och musen redan 1940. Resten är historia.

Nu bekräftar Empire Online att en spelfilm ska släppas. Sedan 2009 har Warner Bros, som äger rättigheterna till Tom och Jerry, velat göra en långfilm. Nu med regissören Tim Story går studion vidare. Han har tidigare bland annat regisserat filmer som Think Like A Man och Fantastic Four (2005).

Planen är att ha riktiga skådespelare omkring Tom och Jerry men att i någon form animera dem. Det har även bestämts att ingen av dem ska ha någon dialog, detta för att hålla sig trogen det tecknade materialet.

Något premiärdatum eller någon titel är i nuläget oklart. Tim Story arbetar även på den kommande Shaft-filmen som släpps nästa år. Samuel L. Jackson spelar där huvudrollen.

Visste du också att Viggo Mortensen ska göra regidebut med filmen Falling?

Vad tror du om en spelfilm med Tom och Jerry?