Tom Hiddleston och Mark Hamill i Stephen King-filmen Chucks liv

Tom Hiddleston och Mark Hamill i Stephen King-filmen Chucks liv

Filmtopp
09 maj 2023 kl. 08:05

Mike Flanegan regisserar

Stephen King-novellen "Chucks liv" från 2020 ska bli spelfilm, men någon distributör är ännu inte på plats.

Enligt Deadline är det dags för Mike Flanegan att ta sig an ett nytt Stephen King-projekt. Regissören ligger tidigare bakom filmatiseringarna av Geralds lek (2017) och Doctor Sleep (2019), i vilken vi såg Rebecca Ferguson i en betydande och mycket uppskriven roll.

Nu är det dags att blåsa liv i skräckförfattarens novell Chucks liv, som publicerades i novellsamlingen Blod säljer och andra berättelser från 2020.

Växte upp i ett spökhus

Novellen knyter an tre berättelser om karaktären Charles Krantz liv, där den första handlar om hans tidiga död orsakad av en hjärntumör och den sista med hans barndom i ett påstått hemsökt hus.

Enligt produktionen ska projektets tonalitet ligga närmare Stephen King-historier som Stand By Me (1986), Nyckeln till frihet (1994) och Den gröna milen (1999) än författarens mer skräckbetonade historier.

Stjärnorna klara för medverkan

Just nu är projektet uppe till försäljning i Cannes, och det är i dagsläget inte klart vilken studio som kommer att köpa upp filmen. Däremot är det klart att Tom Hiddleston och Mark Hamill kommer att medverka i den.

Vi håller dig uppdaterad om "Chucks liv" framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL