Tom Hanks skulle ”städa toaletter” för att uppfylla sin dröm

Tom Hanks skulle ”städa toaletter” för att uppfylla sin dröm

Emil Oscar Rasmussen
20 september 2023 kl. 15:09

Stjärnan är redo att ta sig an det mesta för att ta sig till rymden

Filmvärldens kanske kändaste namn siktar mot stjärnorna. I en ny intervju pratar Tom Hanks om vad han är redo att göra för att få resa till rymden, och skämtar att han skulle "städa toaletter" för att få chansen.

Att Tom Hanks har en viss förkärlek för rymden kanske man skulle kunna ana med tanke på roller i filmer som Apollo 13 (1995), där han yttrar de numera odödliga orden "Houston, we have a problem". Men att Hanks fascineras så mycket av rymden att han skulle vilja ta en tur ut i oändligheten är det inte alla som vet om.

I en ny intervju med brittiska The Telegraph avslöjar den tvåfaldige Oscarsvinnaren exakt vad han skulle vara beredd att gå igenom för att få resa ut i rymden – och han är inte rädd för att ta sig an skitgörat.

Tom Hanks skulle ”städa toaletter” för att uppfylla sin dröm
Tom Hanks i "Apollo 13" (1995). Foto: UIP.

Tom Hanks skulle ”städa toaletter” för att uppfylla sin dröm

Hollywoodmaskineriet må ha stannat upp till följd av strejkerna, men det innebär inte att alla står helt utan uppdrag. Tom Hanks har exempelvis kunnat fokusera fullt ut på projekt utanför filmbranschen, som exempelvis kommande The Moonwalkers – en upplevelse på Lightroom i London med fokus på mänsklighetens redan inträffade och kommande resor till månen.

Hanks har både varit med och skrivit för satsningen och är berättarrösten för det. Projektet har premiär den 6 oktober och det är i samband med detta som Hanks har intervjuats av The Telegraph. I intervjun framgår det alltså att stjärnskådespelaren helt klart skulle vara öppen för att bege sig ut i rymden.

– Jag hade velat vara killen som ansvarade för att servera mat och dra skämt till och från månen, säger Hanks.

Han erkänner också att han skulle vara öppen även för ännu mindre glamourösa uppdrag:

– Om det fanns plats skulle jag vara killen som städar upp, drar skämt och underhåller alla. Jag är den du vill ha. Jag skulle nog skriva upp mig på det med en gång, säger Hanks och fortsätter: Det kan vara en bra idé. Jag kan göra allt arbete. Jag kan städa toaletten, jag kan servera maten, jag kan vika kläderna, jag kan plocka undan utrustningen. På så sätt kan de andra vara fria att göra annat. 

Du kan läsa mer om "The Moonwalkers" på Lightroom här.

NÄSTA ARTIKEL