Filmtopp på galapremiären för A Man Called Otto med Tom Hanks

Tom Hanks avslöjar sin hemlighet – har aldrig gillat att göra Toy Story

Karna Mahoney
12 maj 2024 kl. 16:05

Karaktäreren som Tom Hanks inte uppskattar

Skådespelaren Tom Hanks har ett otaligt gäng filmer med på sitt CV, men det finns en av hans klassiska karaktärer som han tycker är tråkig att göra. Närmare bestämt Woody från Toy Story-filmerna.

Filmstjärnan Tom Hanks är känd världen över för sina flertalet välbekanta roller. Han är bland annat känd för sin roller i Forrest Gump, Sleepless in Seattle och Cast Away för att nämna några. Han spelar även huvudrollen i den amerikanska versionen av En man som heter Ove som där heter A Man Called Otto. 

Tom Hanks har arbetat som skådespelare sedan 1980- talet och har hunnit med en hel del under sin karriär. Han har även övergått från att vara skådespelare till att också vara med som producent bakom olika projekt. 

Foto: Buena Vista International (Sweden) AB
Foto: Pixar.

En av Hanks mest ikoniska roller som han inte gillade att göra

Det finns en av sina egna roller som Tom Hanks tyckte var tråkig att göra. Rösten till den ikoniska rollen som leksaks-cowboyen Woody i filmserien Toy Story står faktiskt Tom Hanks bakom. För en skådespelare som brukar gå in helhjärtat för sina filmroller så var det inte samma sak att endast jobba med rösten och ett jobb han inte uppskattade att göra. 

– Förlåt om jag spoilar en hemlighet här, men det är väldigt tråkigt att göra [spela in röster]. Du går i princip till ljudstudion helt ensam och du läser repliken på 17 olika sätt och de väljer vilken som de vill använda, klipper ihop det och ut kommer prestationen, säger Tom Hanks i en intervju med BBC.

Trots de orden från Tom Hanks har återbesökt rollen som Woody vid flertalet tillfällen eftersom det faktiskt finns hela fyra stycken filmer om Toy Story.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL