Tom Felton ”tog nästan livet” av Alan Rickman under Harry Potter

Tom Felton ”tog nästan livet” av Alan Rickman under Harry Potter

Emil Oscar Rasmussen
22 september 2023 kl. 12:09

Det var inte enbart Draco Malfoy som gick folk i Harry Potter-världen på nerverna. Även skådespelaren bakom karaktären, Tom Felton, hamnade i luven på folk under inspelningen. I en intervju avslöjar han hur han trampade Alan Rickman på tårna (snudd på bokstavligt) och "nästan tog livet" av kollegan.

I dag fyller skådespelaren Tom Felton, mest känd för sin roll som Draco Malfoy i Harry Potter-filmserien, 36 år. Hur vi väljer att fira honom? Genom att lyfta fram ett minne från inspelningen av filmerna som han kanske gärna hade glömt.

Förra året intervjuades Felton av brittiska LADbible och avslöjade då en dråplig anekdot om hur han lyckades gå sin kollega Alan Rickman ordentligt på nerverna.

Tom Felton ”tog nästan livet” av Alan Rickman under Harry Potter
Alan Rickman lättar på kragen i Harry Pottern. Foto: Warner Bros.

Tom Felton ”tog nästan livet” av Alan Rickman under Harry Potter

Som två representanter för Slytherin hade Tom Feltons Draco Malfoy och Alan Rickmans Serverus Snape en hel del gemensamma scener att spela in. På vita duken befann sig de två karaktärerna ofta i samma ringhörna, men Felton har avslöjat att det inte alltid såg ut så bakom kulisserna.

I en intervju från slutet av förra året öppnar Felton upp om en lustig situation som inträffade under inspelningen av en av filmerna, och hur han råkade göra livet surt för den sedan 2016 bortgångne Alan Rickman.

Tom Felton må ha blivit boven i dramat, men en stor del av skulden bör kanske placeras på filmens kostymörer – som försedda Rickman med en opraktisk och extremt lång mantel.

– Jag fick klart och tydligt höra av Alan Rickman, "trampa inte på min jävla mantel", berättar Felton i intervjun.

Skådespelaren menade att han och de andra dödsätarna undrade om Rickman skämtade, men att det blev tydligt att så inte var fallet. Felton fortsätter:

– Nästa tagning var regissören väldigt mån om att jag skulle gå så nära Alan som möjligt, och vi kom ungefär halvvägs genom den stora salen innan ... [Felton imiterar att han stryps]. Man måste komma ihåg att hans mantel var fastsatt runt halsen. [Jag] tog nästan livet av den stackars mannen.

Tom Felton säger att den lilla fadäsen resulterade i en "blick som du aldrig någonsin vill se", men att han hade tur eftersom någon annan begick samma misstag under nästa tagning, vilket stal fokuset bort från Felton.

Felton minns uppenbarligen ögonblicket med värme, men erkänner också att han aldrig kommer att glömma Rickmans kalla "trampa inte på min jävla mantel".

NÄSTA ARTIKEL