Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tom Cruise vill bli som Harrison Ford: "Har 20 år på mig att komma i kapp"

Tom Cruise vill bli som Harrison Ford: "Har 20 år på mig att komma i kapp"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juli 2023

Stjärnan ser sig själv fortsätta göra action ett bra tag till

Tom Cruise har hunnit fylla 61 år, men ser sig gärna fortsätta göra Mission: Impossible i många år till. Inspirationen? Harrison Ford som 80 år gammal är aktuell med Indiana Jones.

1996 var det premiär för den allra första Mission: Impossible-filmen med Tom Cruise som den skicklige spionen Ethan Hunt. Den 12 juli är han tillbaka i rollen med seriens sjunde film, och ska då ge biopubliken sitt vildaste stunt hittills. Men det verkar inte vara början på slutet. Åtminstone inte om vi vågar tro Hollywoodstjärnan själv som i en ny intervju berättar att han vill fortsätta göra actionrollen i många år till. Inspirationen menar han är Harrison Ford som, snart 81 år gammal, är aktuell med den nya Indiana Jones-filmen Dial of Destiny

Tom Cruise vill bli som Harrison Ford: "Har 20 år på mig att komma i kapp"
Tom Cruise i "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One". Foto: UIP / Paramount.

Tom Cruise om att han vill bli som Harrison Ford: "Har 20 år på mig att komma i kapp"

I måndags fyllde Tom Cruise 61 år, men han verkar inte ens sniffa på pensionen. I ett samtal med tidningen The Sydney Morning Herald berättar stjärnan hur inspirerad han känner sig av Harrison Ford och att han vill fortsätta skådespela i samma utsträckning som honom:

– Harrison Ford är en legend. Jag hoppas att jag fortsätter, jag har 20 år på mig att komma i kapp, säger Tom Cruise.

Han fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan fortsätta göra Mission: Impossible-filmer tills jag är i hans ålder.

När filmserier, likt Harry Potter, Hunger Games och Fast and the Furious, börjar dela upp sina kapitel brukar det indikera att de närmar sig sitt slut. Men kanske är de två Dead Reckoning-filmerna alltså bara en passage i ett äventyr som kommer att fortsätta ett bra tag till. Nog skulle det göra många fans därute överlyckliga.

Den 12 juli har "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" svensk biopremiär och kommer under sommar att konkurrera om publikens intresse med filmer som Dial of Destiny, Christopher NolanOppenheimer och Barbie av Greta Gerwig

NÄSTA ARTIKEL