Tom Cruise och Margot Robbie lägger rivaliteten åt sidan – hjälper varandra

Tom Cruise och Margot Robbie lägger rivaliteten åt sidan – hjälper varandra

Emil Oscar Rasmussen
01 juli 2023 kl. 13:07

Även Greta Gerwig "sluter fred" – hakar Christopher Nolan och Cillian Murphy på?

Biosommaren 2023 är riktigt svettig – under juli tävlar fyra storfilmer om uppmärksamheten från en stundtals opålitlig biopublik. Istället för att lyfta fram sin egen film, valde Tom Cruise att uppmärksamma sina stora konkurrenter. Nu hakar Margot Robbie och Greta Gerwig på trenden, men frågan är om Christopher Nolan och Cillian Murphy kommer att göra detsamma?

"Indiana Jones and the Dial of Destiny". "Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One". "Barbie". "Oppenheimer". Dessa fyra storfilmer har alla biopremiär inom loppet av en månad. Indiana Jones var först ut i slutet av juni och följs upp av Mission: Impossible 7 den 12 juli samt Barbie och Oppenheimer den 21 juli.

De fyra satsningarna kommer ofrånkomligen att konkurrera med varandra om biopublikens uppmärksamhet, men istället för att ha taggarna utåt har Tom Cruise lagt rivaliteten åt sidan för att istället uppmuntra folk till att se konkurrenternas filmer. Nu följer Margot Robbie och Greta Gerwig Mission: Impossible-stjärnans exempel.

Tom Cruise och Margot Robbie lägger rivaliteten åt sidan – marknadsför varandras filmer

Det var den 28 juni som Tom Cruise överraskade många genom att vända sig till sociala medier för att marknadsföra de tre största konkurrenterna till Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One. Tillsammans med filmens regissör Christopher McQuarrie syns Tom Cruise posera med biobiljetter framför posters till Indiana Jones and the Dial of Destiny, Barbie och Oppenheimer.

– Den här sommaren är full av fantastiska filmer att se på bio. Dessa är bara några vi inte kan bärga oss att få se på vita duken, skriver Tom Cruise.

Evigt unge Cruise passar också på att hylla Harrison Fords 40 år med Indiana Jones, en filmkaraktär han benämner som "en av de mest ikoniska" i historien. Dessutom uppmanar han till att se Oppenheimer och Barbie samtidigt.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Tom Cruise (@tomcruise)

– Jag älskar en dubbelföreställning och det blir inte mer explosivt (eller mer rosa) än en med Christopher Nolans Oppenheimer och Greta Gerwigs Barbie.

Efter Tom Cruise inlägg på Instagram dröjde det inte länge innan Margot Robbie och Greta Gerwig valde att göra precis som Tom Cruise. På Barbie-filmens officiella konton på sociala medier postades det den 30 juni bilder på huvudrollsinnehavaren och regissören när de glatt poserar med biljetter till Indiana Jones, Mission: Impossible och Oppenheimer. Texten till bilderna lyder: "Mission: Accepted!"

Nu är frågan om regissören till Oppenheimer, Christopher Nolan, och filmens huvudrollsinnehavare Cillian Murphy, kommer att haka på trenden.

Kärleksfest bland sommarens biofilmer: "En oförglömlig sommar"

Fans, officiella kanaler och branschkollegor tycks älska kärleksfesten mellan sommarens stora biokonkurrenter. På Tom Cruise inlägg på Instagram har kontona för alla tre av de uppmärksammade filmerna kommenterat inlägget:

"Världen kommer att minnas denna dag", skriver @oppenheimermovie; "Äventyr väntar på bio!", skriver @indianajones; "Vi har en oförglömlig sommar framför oss", skriver @barbiethemovie.

Barbie och Oppenheimer som släpps samma dag tycks få lite extra uppmärksamhet av bioälskare på sociala medier. Termen "Barbenheimer" har myntats och kompletteras med sådant som fan-t-shirts och egengjorda posters som kombinerar de två filmerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL