Tjejligan blir tv-serie hos Amazon

Tjejligan blir tv-serie hos Amazon

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:27 | Publicerad 02 april 2018 kl. 15:06

Basebollfilmen Tjejligan ska bli tv-serie och Amazon drar i spakarna.

Tom Hanks och Geena Davis i Tjejligan.
Tom Hanks och Geena Davis i Tjejligan. Foto: Columbia Pictures

90-tals filmen Tjejligan handlade om den kvinnliga basebolligan som startade i USA under andra världskriget. Nu ska den bli en tv-serie hos Amazon.

1992 regisserade Penny Marshall Tjejligan som skulle komma att bli en klassisk amerikansk sportfilm. Under andra världskriget när männen var ute i tjänst ville amerikanarna ändå kunna titta på baseboll och därför skapades en kvinnlig liga. Filmen handlar om två systrar som ansluter sig till ligan och deras manliga basebollcoach som till en början är mycket skeptisk till upplägget.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att sportfilmen ska bli tv-serie och att Amazon Studios tillsammans med Sony ligger bakom idén. Tanken är att producera en humoristisk serie med en halvtimmes avsnitt. Fokus ska ligga på tjejlaget som reser USA runt och möter ett dystert land präglat av krig och fördomar. Skaparna bakom produktionen har bland annat varit med och utvecklat Mozart in the Jungle's.

Tjejligan hade en rollista med namn som Geena Davis, Madonna, Rosie O'Donnell och Tom Hanks som den manliga coachen. Tanken är att försöka återskapa roliga karaktärer utan att helt vara en kopia Penny Marshalls produktion.

Den riktiga basebolligan som skapades för kvinnor under kriget pågick mellan 1943-1954. Det dröjde ända in på 80-talet innan något liknande prövades igen, och än i dag är kvinnlig baseboll väldigt smalt i USA.

Olympiska Vinterspelen gick tidigare i år och därför listade vi 7 vintersportsfilmer att titta på i stället för OS.

Vad tror du om en tv-serie av Tjejligan?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL